08:41 24.09.2021

Переговори щодо евакуації українських громадян із Афганістану тривали декілька днів - прес-служба президента

2 хв читати
Переговори щодо евакуації українських громадян із Афганістану тривали декілька днів - прес-служба президента

Міжнародні переговори щодо евакуаційної операції українських громадян із Кабула (Афганістан) тривали протягом декількох днів, а ввечері 23 вересня літак із майже 100 людьми приземлився в аеропорту "Бориспіль" (Київ), повідомляє прес-служба президента України.

"Українські дипломати, представники Головного управління розвідки Міністерства оборони та Офісу президента України погодили можливість вивезення українських громадян та їхніх рідних. Активну участь у переговорах брали представники Ісламської Республіки Пакистан, Турецької Республіки, Держави Катар та Афганістану. Вранці 23 вересня переговори завершилися успіхом, і цивільний літак вилетів із аеропорту міста Кабула", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, до Києва прибули 30 українських громадян, дев'ятеро осіб, що мають посвідку на проживання в Україні, 18 громадян Ватикану, двоє громадян Канади, а також члени їхніх сімей.

"Це була ще одна непроста операція, кожна з яких унікальна", - наводить прес-служба слова заступника керівника ОП Романа Машовця.

Він відзначив злагоджену міжвідомчу роботу відповідних силових структур, зокрема ГУР Міноборони, Міністерства закордонних справ, за координації з боку Офісу президента.

За словами заступника міністра оборони Ганни Маляр, списки людей, яких евакуюють, формує Міністерство закордонних справ (МЗС) України за запитами.

"І це не лише громадяни України. На цьому борту прилетіли люди, повернення яких запитували Ватикан, Канада. Україна надає допомогу нашим партнерам у поверненні їхніх громадян із Афганістану", - сказала Маляр.

Крім того, у прес-службі глави держави зазначили, що новопризначений Апостольський нунцій в Україні Вісвальдас Кульбокас також подякував керівництву України за виконання прохання Ватикану вивезти з Афганістану студентів, які навчатимуться в Римському університеті Ла Сап'єнца.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА