19:16 04.10.2021

До Ради надійшли підписні листи про відставку Разумкова з посади

2 хв читати
До Ради надійшли підписні листи про відставку Разумкова з посади

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков отримав лист від народного депутата, лідера фракції "Слуга народу" Давида Арахамії з пропозицією про відставку спікера за підписами 175 народних депутатів на десяти підписних листах.

"Колективна пропозиція, підписана 175 народними депутатами України, вноситься до Верховної Ради України відповідно до Конституції і Регламенту Верховної Ради України під пропозицією про відкликання з посади голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова. Підписні листи додаються до цього листа", - йдеться в листі, фотокопію якого Разумков розмістив у своєму Telegram-каналі в понеділок.

Спікер нагадав Арахамії, що підписні листи спершу повинна перевірити Рахункова палата, і лише потім буде запущена процедура відкликання голови Верховної Ради з посади. "Поки я голова парламенту, тут працюватиме закон! І розгляд ініціативи про відкликання голови Верховної Ради України з посади - не виняток. Процедура відбуватиметься чітко за регламентом", - написав Разумков.

Він спростував інформацію про те, що ініціатива про відкликання спікера може бути розглянута вже у вівторок або в середу і нагадав про процедурні вимоги. "Щойно в Апарат парламенту надійдуть документи з підписами народних депутатів під пропозицією про відкликання - буде запущена відповідна процедура. Вона триває не більше 10 днів. За цей час готуються звіт голови Верховної Ради, а також звіт Рахункової палати щодо виконання кошторису парламенту на поточний рік . Всі матеріали надаються народним депутатам за два дні до розгляду відкликання в сесійній залі. А далі Верховна Рада визначиться шляхом голосування: якщо пропозиція набере 226 голосів - буде новий голова парламенту, якщо ні - продовжимо працювати ", - розповів Разумков.

Згідно з календарним планом роботи шостої сесії Верховної Ради IX скликання, пленарні засідання парламенту відбудуться 5-8 і 19-22 жовтня.

Як повідомлялося, депутатська фракція "Слуга народу" зібрала 175 підписів за ініціювання відкликання Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради при 150 необхідних. Збір підписів проходив на виїзному засіданні фракції в суботу в Трускавці.

Джерело агентства "Інтерфакс-Україна" повідомив, що депутатська фракція "Слуга народу" розглядає віце-спікера Руслана Стефанчука єдиним кандидатом на посаду спікера парламенту в разі відставки Разумкова з цієї посади.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА