15:16 05.10.2021

Міністр фінансів вважає неприпустимим конфлікт Укрексімбанку з журналістами та закликав до справедливого його вирішення

2 хв читати
Міністр фінансів вважає неприпустимим конфлікт Укрексімбанку з журналістами та закликав до справедливого його вирішення

Керівництво державного Укрексімбанку мало зробити все для того, щоб не допустити навіть теоретичного конфлікту з журналістами, заявив міністр фінансів Сергій Марченко та закликав до справедливого вирішення цього конфлікту з повагою до цінностей свободи слова.

"Наразі треба зробити максимум для того, щоб вихід із конфлікту був знайдений справедливий і з повною повагою до цінностей свободи слова", - прокоментував він агентству "Інтерфакс-Україна" конфлікт між керівництвом банку та журналістами програми розслідувань "Схеми" Радіо "Свобода".

Марченко зазначив, що його неприємно здивувала вся ця ситуація. "Я вважаю, що будь-які конфлікти з журналістами неприпустимі! Очевидно і зрозуміло, що журналісти мають право і повинні ставити будь-які запитання, а всі представники держави зобов'язані і мають відповідати на ці запитання настільки, наскільки це можливо", - наголосив глава Мінфіну.

Він повідомив, що запросив повну інформацію про те, що сталося. "Має бути і реакція правоохоронців, оскільки журналісти подали відповідну заяву", - додав міністр фінансів.

Як повідомлялося, "Радіо Свобода" повідомило, що в понеділок, 4 жовтня, на знімальну групу програми "Схеми" було скоєно напад під час інтерв'ю з Мецгером. За інформацією журналістів, Мецгеру не сподобалося одне із запитань журналістів-розслідувачів. Як стверджує керівник програми розслідувань "Схеми" Наталія Седлецька, співробітники банку відібрали дві камери, забрали карти, на які здійснювався запис, і видалили записане відео. За інформацією журналістів, весь цей час знімальна група залишалася заблокованою в кабінеті голови правління банку за його присутності. Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео всього інтерв'ю й самого нападу видалено.

Поліція Києва повідомила, що за заявою журналістів проводяться необхідні слідчі дії, розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України - перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Укрексімбанк відхилив обвинувачення в порушенні законодавства і, у свою чергу, обвинуватив журналістів у провокації та спробі заволодіти банківською таємницею. На думку фінустанови, в діях журналістів містилися ознаки і протиправного заволодіння банківською таємницею, і порушення Кодексу етики українського журналіста в частині використання незаконних методів отримання інформації.

Банк заявив, що в ситуації, що склалася, розглядає можливість звернення до правоохоронних структур та органів, що регулюють діяльність у сфері телебачення та радіомовлення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА