08:44 07.10.2021

Канада робить обов'язковою вакцинацію від COVID-19 для держслужбовців

2 хв читати
Канада робить обов'язковою вакцинацію від COVID-19 для держслужбовців

Службовці федеральної влади Канади, співробітники поліції і військові, а також особи, які подорожують всередині країни залізничним і повітряним транспортом, зобов'язані вакцинуватися від COVID-19 протягом найближчих двох місяців, повідомляють у середу західні ЗМІ.

"Ці відповідальні, практичні і жорсткі кроки... захистять канадців, допоможуть запобігти перевантаженню нашої системи охорони здоров'я, дозволять нашим дітям продовжити ходити в школу, прискорять відновлення нашої економіки", - заявила віце-прем'єр Канади Христя Фріланд.

За її словами, таке рішення влади гарантує, що меншість жителів країни, що відкидають вакцинацію від COVID-19, не зможуть "саботувати" економічне відновлення Канади.

За даними ЗМІ, канадських державних службовців - близько 300 тис. людей - зобов'язують вакцинуватися до кінця жовтня, хоча допускається низка медичних винятків. Усіх інших службовців, хто не пройде курс вакцинації до закінчення жовтня, відправлять у відпустку без збереження платні.

Також особи від 12 років, хто подорожує Канадою на залізниці або повітряним транспортом, повинні вакцинуватися до кінця листопада.

Раніше прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, який зробив політику обов'язкової вакцинації одним із пунктів своєї передвиборчої програми на минулих у вересні парламентських виборах, заявляв, що будь-якого федерального службовця, що вводить в оману з приводу свого імунного статусу, чекають серйозні наслідки.

Трюдо також оголошував про плани представити громадськості паспорт вакцинованого для міжнародних подорожей і ухвалити закон, що криміналізує погрози на адресу співробітників охорони здоров'я.

ЗМІ нагадують, що подібна законодавча ініціатива стала відповіддю на акції протесту проти вакцинації, які пройшли за останні місяці в Канаді і об'єктами нападок яких ставали лікарні і клініки.

За даними ЗМІ, понад 82% населення Канади віком від 12 років завершили курс вакцинації, а хоча б першу дозу вакцини отримали 88% жителів.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, всього в Канаді за час пандемії виявили понад 1,64 млн випадків зараження коронавірусом. Понад 28 тис. інфікованих померли.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА