10:45 29.10.2021

ВАКС обрав екс-заступнику мера Одеси запобіжний захід у вигляді застави у понад 3,8 млн грн

2 хв читати
ВАКС обрав екс-заступнику мера Одеси запобіжний захід у вигляді застави у понад 3,8 млн грн

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду у четвер, 28 жовтня, обрав для колишнього заступника міського голови Одеси запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 3 млн 806 тис. 400 грн, повідомляє прес-служба суду.

На підозрюваного також було покладено низку процесуальних зобов'язань, таких як з'являтися на першу вимогу детективів НАБУ, прокурора чи суду, не залишати місто проживання без дозволу, не спілкуватися із зазначеними в ухвалі суду особами та здати документи, що дають право виїзду за кордон.

Екс-заступника мера Одеси підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків, вчинене групою осіб за попередньою змовою).

У повідомленні суду не зазначено ім'я підозрюваного, проте, як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, йдеться про колишнього віце-мера Одеси Петра Рябоконя, якого було звільнено з посади у квітні 2020 року.

Як повідомлялося, 2 липня 2020 року в рамках розслідування у справі про незаконну схему присвоєння майна міста було проведено обшуки в офісних приміщеннях та за місцем проживання осіб, причетних до схеми.

На початку жовтня 2021 року генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру меру Одеси Геннадію Труханову, колишньому прокурору Одеської області Олегу Жученку, двом депутатам Одеської міської ради VII скликання та бізнесменові Володимиру Галантернику. Загалом у кримінальному провадженні фігурують 16 осіб, із яких, за даними НАБУ, 10 є членами злочинної організації, а решта - учасниками скоєння злочинів.

"Учасники злочинної організації у змові з іншими особами розробили механізм незаконного заволодіння активами - коштами місцевого бюджету та землею… для її подальшої передачі під забудову. Через ці дії упродовж 2016-2019 рр. ОТГ втратила щонайменше шість земельних ділянок загальною площею 15,9 га та незаконно витратила з місцевого бюджету 131 млн грн. Загальний розмір завданої шкоди за цими епізодами, за результатами експертизи, становить 689 млн грн", - повідомило НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА