20:43 29.10.2021

Колишньому заступнику міністра оборони повідомили про підозру у перешкоджанні діяльності ЗСУ

2 хв читати

Правоохоронці повідомили колишньому заступнику міністра оборони України про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України, вчиненому в умовах особливого періоду, повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора в п'ятницю.

"За даними слідства, посадова особа в змові з підлеглим – керівником одного з департаментів Міністерства оборони України, уклала в лютому 2021 року низку завідомо невигідних додаткових угод з постачання харчування в Збройні Сили України, зокрема освіження непорушних запасів. Умови у них були прописані в інтересах господарюючих суб'єктів", - йдеться в повідомленні.

У ньому зазначається, що преференції для постачальників полягали у збільшенні обсягів продукції та зменшенні витрат виконавців на логістику та її транспортування.

"Також додаткові угоди виключали зобов'язання підприємців щодо здійснення освіження продовольства шляхом одночасної його заміни. Додаткові кошти і ресурс на ці послуги витрачало Міністерство", - наголошують в офісі генпрокурора.

У Державному бюро розслідувань зазначають, що укладення зазначених договорів негативно вплинуло на обороноздатність підрозділів ЗСУ та поставило під загрозу виконання їхніх основних завдань, визначених Конституцією України, зокрема, щодо оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності.

"Попередня сума збитків державному бюджету становить понад 700 млн грн", – зазначають у ДБР.

Там уточнюють, що екс-заступнику міністра оборони та екс-керівнику одного з департаментів Міністерства оборони України повідомлено про підозру за статтею перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України (ч.1 ст. 114-1 КК України).

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 8 років. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів", - резюмують в Бюро.

Правоохоронці не називають ім'я фігурантів кримінальної справи, зокрема, колишнього заступника міністра оборони, проте інформоване джерело повідомило кореспонденту "Інтерфакс-Україна", що йдеться про Ігоря Халімона, який був заступником міністра оборони з червня 2020 року до липня 2021.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА