16:07 09.11.2021

Підготовлений Францією і Німеччиною проект підсумкового документа до зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" не влаштовує Москву - джерело

2 хв читати
Підготовлений Францією і Німеччиною проект підсумкового документа до зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" не влаштовує Москву - джерело

Російські пропозиції не враховано в підготовленому Францією і Німеччиною проекті документа до зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки", повідомило "Інтерфаксу" інформоване джерело.

"28 жовтня ми їм направили наш проект підсумкового документа, вони нам 5-го числа надіслали свій проект, у якому наші пропозиції взагалі не було враховано", - сказав співрозмовник агентства.

6 листопада Москва направила Берліну та Парижу листа з коментарями та проханням іще раз подивитися на російський проект, на цей лист відповіді поки що не було, додав він.

У зв'язку з цим про зустріч найближчим часом не йдеться - 11 листопада, як раніше повідомлялося, взяти в ній участь російському міністру не дає змоги графік. 12 листопада в Парижі відбудеться Міжнародна конференція щодо Лівії, в якій, як очікується, візьме участь глава російського зовнішньополітичного відомства, проте зустріч у "нормандському форматі" на її полях також не планується.

"Німці та французи по-іншому почали читати "Мінськ", називати Росію стороною конфлікту, вимагати виконання якихось зобов'язань. У цих умовах участь наша нічого не дасть", - сказав співрозмовник агентства.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров напередодні повідомив, що Париж пропонував провести зустріч глав МЗС "нормандської" четвірки 11 листопада, проте Москва від цієї пропозиції відмовилася, оскільки не отримала від Франції та Німеччини реакції щодо змістовного наповнення, а також через розбіжність графіків.

У МЗС Франції у вівторок повідомили, що Берлін і Париж відповіли на пропозиції Москви щодо підсумкового документа міністерської зустрічі "нормандського формату" й розраховують організувати цю зустріч якомога швидше.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА