16:33 09.11.2021

Поліцейські провели впізнання та встановили 45 учасників злочинної групи, які катували українських полонених у в'язниці "Ізоляція" – Монастирський

3 хв читати
Поліцейські провели впізнання та встановили 45 учасників злочинної групи, які катували українських полонених у в'язниці "Ізоляція" – Монастирський

Поліцейські провели впізнання та встановили 45 учасників злочинної групи, які катували українських полонених у незаконній в'язниці на тимчасово окупованій території Донецької області "Ізоляція", повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

"Палич" у руках українських правоохоронців. Той, хто організовував катування та знущання над українськими військовополоненими та затриманими в страшній "Ізоляції". "Ізоляція" – це колишній завод на території так званої ДНР, який бойовики обладнали як базу та в'язницю. Понад рік слідчі у взаємодії з міграційною поліцією розслідують жахливі злочини "Палича" проти людей", - написав Монастирський на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Міністр зазначив, що після повернення полонених "Ізоляції" в Україну поліцейські поспілкувалися з кожною жертвою бойовиків.

"Знаєте, що з ними робили? Катували електричним струмом через статеві органи. Поміщали в домовини та забивали їх цвяхами. Ґвалтували. Ламали кістки. Імітували розстріл. І ще багато жахливих речей", - розповів Монастриський.

Він повідомив, що поліцейські провели впізнання та встановили 45 учасників цієї організованої злочинної групи. У вересні 2021 року стосовно восьми військових злочинців матеріали було передано до суду для заочного засудження.

"Крім того, поліцейські отримали оперативну інформацію, що керівник в'язниці, головний кат українців в "Ізоляції" – так званий "Палич" – прибув на підконтрольну Україні територію. І вже зараз він у руках українських правоохоронців – це результат спільної роботи Нацполіції та СБУ", - наголосив глава МВС.

Також Монастирський заявив, що "хоч би скільки часу минуло, ці жахливі злочини не залишаться безкарними".

У свою чергу прес-служба МВС із посиланням на в. о. начальника ГУНП Донецької області Артема Киська повідомила, що наразі встановлено 166 осіб, які перебували у в'язниці "Ізоляція".

"Протягом останнього року поліцейські Донбасу проводили розслідування подій, які відбувалися у місті Донецьку на території колишнього заводу "Ізоляція", на цей час там розташована в'язниця так званої ДНР. Уже встановлено 166 осіб, але це не вичерпний список потерпілих, які перебували у цій в'язниці". Серед них є два журналісти, співробітники прикордонної служби, міграційної служби, СБУ, а також Збройних сил України", - сказав він.

Раніше звільнений у рамках обміну утримуваними особами 29 грудня 2019 року український журналіст Станіслав Асєєв повідомив, що у Києві затримали військового злочинця підпільної в'язниці "Ізоляція" у Донецьку Дениса Куликовського.

Пізніше директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко підтвердив агентству "Інтерфакс-Україна" інформацію про затримання Куликовського.

Зловмисника затримано в рамках раніше відкритого кримінального провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 149 (торгівля людьми); ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих чи збройних формувань); ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

За даними сайту "Миротворець", Денис Куликовський 1984 року народження. Він є контролером відділення охорони Відділу матеріально-технічного забезпечення МДБ ДНР, лейтенант. Т. зв. голова "Ізоляції". Особисто брав участь у катуваннях, знущаннях над полоненими.

Видання "Свои.City", у свою чергу, пише, що Куликовський керував "Ізоляцією" до лютого 2018 року: після чергового побиття одного з ув'язнених його відсторонили.

Як повідомлялося, терористична організація "ДНР" викрала Асєєва 11 травня 2017 року й утримувала до 29 грудня 2019 року. Журналіст пробув у полоні 31 місяць, із них 28 місяців його тримали на території "Ізоляції" у Донецьку.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА