07:56 12.11.2021

Країни ЄС і США в Раді безпеки ООН готові обговорити заходи щодо Білорусі у зв'язку з ситуацією з нелегалами

2 хв читати
Країни ЄС і США в Раді безпеки ООН готові обговорити заходи щодо Білорусі у зв'язку з ситуацією з нелегалами

Члени Ради безпеки ООН Естонія, Франція, Ірландія, Норвегія, Велика Британія, США та Албанія заявили, що готові обговорити нові заходи щодо Білорусі через ситуацію з нелегальними мігрантами на кордоні з Польщею.

"Разом ми висловлюємо нашу солідарність з Польщею та Литвою і готові обговорити подальші заходи, які ми можемо вжити, щоб підтримати їх і націлити на тих, хто бере участь у діяльності режиму Лукашенка та сприяє незаконному перетину зовнішніх кордонів Європейського Союзу. Ми залишимося єдиними та повними рішучості захистити ЄС від цих гібридних операцій білоруської влади", - йдеться у спільній заяві країн, опублікованій на сайті постпредства США при ООН.

Вони закликали країни, звідки приїжджають нелегальні мігранти, до співпраці, щоб застерегти громадян "від влучення в пастку, розставлену білоруською владою".

Країни, які підписалися під заявою, ще раз засудили, на їхню думку, організоване білоруською владою використання людей "з метою дестабілізації сусідніх країн і зовнішнього кордону Європейського Союзу та відволікання уваги від власних зростаючих порушень прав людини".

"Ми закликаємо білоруську владу припинити ці нелюдські дії і не наражати на небезпеку життя людей. Міжнародним організаціям необхідно надати негайний і безперешкодний доступ до людей, які там перебувають для надання гуманітарної допомоги. Білоруська влада повинна розуміти, що чинити тиск на Європейський союз таким чином, шляхом цинічної інструменталізації мігрантів, не вдасться", - заявили члени РБ ООН.

Ситуація на кордоні Білорусі та Польщі ускладнилася 8 листопада, коли до кордону з білоруської сторони підійшли кілька тисяч мігрантів із країн Близького Сходу, які бажають перебратися до Євросоюзу. Польські офіційні особи назвали те, що відбувається, найскладнішим моментом з початку кризи на кордоні.

У Європі називають незаконну міграцію з території Білорусі "гібридною агресією білоруського режиму".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА