15:12 19.11.2021

Суд заарештував громадянина США та українку, які планували замах на міністра агрополітики Лещенка

1 хв читати
Суд заарештував громадянина США та українку, які планували замах на міністра агрополітики Лещенка

Печерський районний суд Києва взяв під варту на два місяці громадянина США та громадянку України, затриманих напередодні за підозрою в організації замаху на міністра аграрної політики Романа Лещенка, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Національній поліції.

"Суд виніс рішення про обрання запобіжного заходу громадянину США та громадянці України у вигляді тримання під вартою на 60 діб", - поінформували в Нацполіції.

Раніше міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський на брифінгу повідомив, що громадянин США та громадянка України планували вбивство нинішнього міністра аграрної політики Романа Лещенка у зв'язку з його діяльністю у 2018 році.

Присутній на брифінгу Лещенко пояснив: "Це жодним чином не має стосунку до моєї державної служби. Це цивільно-правовий спір".

"Для мене це є певним шоком. Ситуація 2018 року має виключно цивільно-правовий характер, з точки зору шахрайських дій громадянина США не лише стосовно мене, а й стосовно інших аграріїв. За всіма шантажами та позовами в цивільній площині всі суди були виграні", - сказав міністр.

Романа Лещенка було призначено міністром аграрної політики та продовольства України 17 грудня 2020 року. Очолив Держгеокадастр у червні цього року, а до цього з 1 жовтня 2019 року був уповноваженим президента України із земельних питань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА