12:47 28.11.2021

У Британії не вважають за потрібне впроваджувати суворіші обмежувальні заходи через новий штам COVID-19

2 хв читати
У Британії не вважають за потрібне впроваджувати суворіші обмежувальні заходи через новий штам COVID-19

Міністр охорони здоров'я Великої Британії Саджид Джавід заявив у неділю, що наразі не бачить потреби посилювати обмежувальні заходи у зв'язку з появою нового штаму COVID-19, оскільки "вони мають високу ціну з економічної точки зору".

"Якби хтось мав ухвалити такі рішення, то їх потрібно було б ухвалювати дуже й дуже обережно", - сказав він в інтерв'ю Sky News, зазначивши, що такі заходи, як дистанційна робота, "мають високу ціну з економічної та соціальної точок зору".

При цьому він висловив сподівання на те, що британці суворо дотримуватимуться нинішніх заходів безпеки, й це допоможе дослідникам і медикам виграти більше часу, необхідного для вивчення дії нового штаму "омікрон".

Говорячи про наближення католицького Різдва, Джавід сказав, що британцям слід готуватися до свята, як завжди. "Щодо Різдва, я думаю, що британці мають готуватися до нього, як зазвичай до Різдва", - заявив він.

Будь-хто, хто прибуває до Британії, відтепер повинен буде здавати ПЛР-тест та ізолюватися на той час, доки не отримає результат. З 30 грудня в Англії впроваджується обов'язкове носіння масок у магазинах і в громадському транспорті.

Штам COVID-19, який отримав у ВООЗ позначення "омікрон", було виявлено на півдні Африки. Фахівці вважають, що він може становити загрозу, оскільки поширюється набагато швидше, ніж інші штами, які виявляли вчені за період пандемії, і він містить велику кількість мутацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА