07:12 30.11.2021

Республіканці в сенаті США заблокували швидке ухвалення проекту оборонного бюджету на 2022 рік

2 хв читати
Республіканці в сенаті США заблокували швидке ухвалення проекту оборонного бюджету на 2022 рік

Республіканці у сенаті США у понеділок заблокували швидке ухвалення оборонного бюджету на наступний фінансовий рік.

Як повідомляють американські ЗМІ, 45 сенаторів підтримали припинення дебатів щодо оборонного бюджету, тоді як 51 виступили "проти".

Таким чином, не було набрано достатніх 60 голосів для подальшого ухвалення законопроекту простою більшістю.

Сенатор Сьюзан Коллінз стала єдиною республіканкою, яка проголосувала разом із демократами за просування законопроекту. Тим часом, разом із республіканцями "проти" проголосували сенатори від Демократичної партії Ед Маркі, Джефф Мерклі, Елізабет Воррен, Рон Вайден та незалежний сенатор Берні Сандерс.

"Республіканці щойно заблокували законопроект, спрямований на підтримку наших військ, підтримку наших сімей, гарантування безпеки американців. (...) Незважаючи на це голосування, демократи продовжуватимуть працювати над тим, щоб наші війська отримували зарплату, а наші життєво важливі оборонні програми могли продовжуватися", - заявив після голосування лідер більшості у сенаті Чарльз Шумер.

Раніше лідер республіканської меншості у сенаті Мітч Макконнелл попередив, що він та його однопартійці виступатимуть проти прискореного розгляду військового бюджету з можливим припиненням дебатів уже в понеділок.

"Незважаючи на сильну двопартійну роботу наших колег у комітеті збройних сил, лідер демократів місяцями тримав у підвішеному стані законопроект про оборонний бюджет, а тепер хоче заблокувати сенат від реальних дебатів та реального процесу внесення поправок", - заявив Макконнелл.

За його словами, "обговорення правильного способу протистояння російським загрозам Америці та нашим союзникам", а також питання "озброєння наших друзів в Україні варто часу сенату".

До проекту оборонного бюджету на суму приблизно $770 млрд включено, зокрема, нові санкції проти "Північного потоку-2".

Сенатори-республіканці вже кілька місяців у різний спосіб намагаються домогтися потужних санкцій. Поправки до оборонного бюджету, що передбачають введення нових обмежувальних заходів, запропонували заступник глави сенатського комітету із закордонних справ республіканець Джим Ріш, а також сенатор-республіканець від Техасу Тед Круз, який давно бореться проти "Північного потоку-2". Обидва вважають за потрібне змусити Білий дім ввести санкції проти компанії Nord Stream 2 AG. Також їхня пропозиція передбачає санкції проти компаній, які беруть участь у тестуванні та процесі сертифікації газопроводу.

Крім того, сенатори пропонують виділити у 2022 фінансовому році $350 млн Пентагону для надання військової допомоги Києву на тлі повідомлень про накопичення російських військ поблизу кордону з Україною.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА