17:29 02.12.2021

Зеленський пропонує нову редакцію закону про громадянство України

2 хв читати
Зеленський пропонує нову редакцію закону про громадянство України

Президент України Володимир Зеленський пропонує викласти у новій редакції закон "Про громадянство України", вважає народний депутат Ольга Совгиря (фракція "Слуга народу").

"Законом будуть встановлені більш чіткі... положення щодо набуття громадянства особами, які зазнали у країні своєї громадянської належності переслідувань через політичні мотиви. Так, зокрема, переслідуванням через політичні мотиви буде вважатись притягнення до кримінальної відповідальності органами держави-агресора або держави-окупанта, здійснене з порушенням фундаментальних прав і свобод людини", - написала Совгиря у Facebook у четвер.

Вона також зазначила, що законопроект передбачає додаткову підставу для відмови у прийнятті особи до громадянства України - вчинення нею дій, які створюють загрозу національній безпеці та національним інтересам України.

"Наявність громадянства (підданства) іноземної держави буде підставою для втрати громадянства України лише у разі використання такою особою на території України паспортного документа іноземця, якщо це мало наслідком створення загроз національній безпеці, національним інтересам України", - зазначила нардеп.

За її словами, чинний закон передбачає добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави як самодостатню підставу для втрати громадянства України.

Вона також розповіла, що законопроект передбачає і таку додаткову підставу для втрати громадянства України, як встановлення факту проходження військової служби за контрактом у державі, визнаній Верховною Радою державою-агресором або державою-окупантом (якщо така особа мала громадянство України на момент проходження такої військової служби).

Як повідомлялося, Зеленський у четвер зареєстрував у Верховній Раді законопроект про внесення змін до закону №6368 "Про громадянство України" щодо підстав і порядку набуття та припинення громадянства (текст законопроекту оприлюднено на сайті парламенту).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Байден підтримав план Джонсона щодо України

Президент Литви Науседа: Я стурбований тим, що ми втрачаємо фокус щодо України

Армія РФ увечері завдала удару двома керованими авіабомбами по Бериславу - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА