07:50 03.12.2021

Мінськ обіцяє жорстку відповідь на нові санкції ЄС

2 хв читати
Мінськ обіцяє жорстку відповідь на нові санкції ЄС

МЗС Білорусі розцінило новий пакет санкцій ЄС, введених щодо республіки, як спробу її економічного удушення, і заявило про підготовку жорстких заходів у відповідь.

"Єврочиновники вигадали якусь агресію з боку мирної Білорусі і, незважаючи на здоровий глузд, надані факти, розпочаті технічні консультації та додаткові заходи щодо стримування нелегальної міграції, що вживаються білоруською стороною, лицемірно завдали санкційного удару", - йдеться у заяві білоруського МЗС.

"Мета всієї цієї політики - економічно задушити Білорусь, максимально ускладнити та погіршити життя білорусів", - наголошується в заяві.

У ній також йдеться, що до списку санкцій потрапили підприємства, які не мають жодного відношення до міграційної кризи.

"На цьому шляху Євросоюзу неважливо, що постраждають десятки тисяч білоруських громадян та членів їхніх сімей, європейські споживачі, постачальники, бізнесмени та компанії. Такі "дрібниці" для них нічого не означають, коли хочеться погратися в геополітику або задовольнити прагматичні ділові інтереси певних європейських кіл. Саме тому в пакет включені білоруські підприємства, які не мають жодного відношення до міграційної кризи. За цим ховається бажання позбутися конкурентів", - зазначено у заяві.

Там заявили про безперспективність санкцій і готовність вжити жорстких заходів у відповідь. "Водночас, виключно як відповідь, нами, як і заявлялося раніше, будуть вжиті жорсткі, асиметричні, але адекватні заходи", - йдеться у заяві МЗС Білорусі.

ЄС у четвер оголосив про рішення поповнити списки санкцій з Білорусі ще 11 структурами. Санкції запроваджено проти компаній "Білорусьнафта", "Білшина", "Гродно Азот" та Окремої служби активних заходів - спецпідрозділу білоруських прикордонних військ. Під санкціями також опинилися й кілька готелів. Обмеження запроваджено проти державного підприємства "Центркурорт", готелю "Мінськ", готелю "Планета" ТОВ Оскартур.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

Міноборони України запроваджує нову процедуру отримання офіцерського звання для мобілізованих медиків

Сенатор США Грем сподівається, що 2024-й стане роком якісної переваги українських сил і зазначив важливість ухвалення закону про мобілізацію

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА