14:35 06.12.2021

Стефанчук: Ми готуємось до будь-якого сценарію, пов'язаного зі штучною міграційною кризою

1 хв читати
Стефанчук: Ми готуємось до будь-якого сценарію, пов'язаного зі штучною міграційною кризою

Україна готується до будь-якого сценарію розвитку подій, пов'язаного із штучно створеною міграційною кризою на кордоні з Білоруссю, заявляє голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

"Ми в Україні готуємося до будь-якого сценарію розвитку подій. Наразі немає припливу мігрантів до кордонів нашої держави. Водночас ми бачимо, що тактика дій, пов'язана з незаконною міграцією з Білорусі до країн ЄС, є неоднозначною, щодня в ній щось змінюється", - сказав Стефанчук на XI сесії Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради, сейму Литви та сейму й сенату Польщі у понеділок у Варшаві.

Він повідомив, що Україна зміцнює кордон із Білоруссю та постійно консультується на рівні міністерств із польською та литовською сторонами.

"Українська сторона сприймає надзвичайно серйозно ситуацію на кордоні Євросоюзу з Польщею та Білоруссю. Сьогодні ми повністю солідарні з польською стороною: міграційна криза штучно створена Росією та Білоруссю. Те, що відбувається на східному кордоні ЄС, є викликом не лише нашим країнам, а й викликом всьому цивілізованому світу. Йдеться, зокрема, про перевірку спроможності ЄС та НАТО бути консолідованими у протистоянні сучасним викликам та загрозам", - наголосив Стефанчук.

За його словами, поглинання Росією Білорусі та перетворення її на чергову російську військову базу на кордонах з ЄС та НАТО становить безпосередню загрозу не лише для України, а й для всього регіону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА