Події

Харків'янин-переселенець, який намагався нажитися на волонтерах, постане перед судом

Харків'янин, який незабаром після початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну поїхав до Хмельницького і шахрайським шляхом заволодів грошима волонтерів, які допомагали людям, що залишилися в Харкові, з ремонтом пошкоджених вікон, постане перед судом.

"Київською окружною прокуратурою Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 36-річного харків'янина за фактом шахрайства (ч.1 ст.190 КК України)", - повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

За даними досудового слідства, на початку квітня підозрюваний розмістив в інтернеті оголошення про продаж за низькою ціною OSB (орієнтовано-стружкової плити, якою закривають пошкоджені від вибухів вікна). На повідомлення відгукнулася волонтер із Харкова, яка допомагала місцевим жителям, у яких вибухами вибивало вікна. У чоловіка такого матеріалу насправді не було, тому знайшов у мережі Інтернет реальне оголошення та зробив замовлення. Коли машина із матеріалом прибула, жінка перерахувала гроші (87 тис.грн) на карту підозрюваного. Але власник автомобіля з товаром кошти не отримав і не дав забрати вантаж.

За інформацією прокуратури, під час досудового слідства підозрюваний покаявся у вчиненому та повернув жінці-волонтеру всі перераховані нею гроші.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ