Події

Російські окупанти змушують вихователів дитсадків із Донецька їхати до Маріуполя – ГУР

Керівникам закладів дошкільної освіти окупованого Донецька надійшло розпорядження відібрати персонал для відправлення до захопленого Маріуполя та прилеглих населених пунктів – Мангуш, Микільське, Ялта, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Російська окупаційна адміністрація пояснює це необхідністю "організації роботи на місцях". Подібним чином відбирається і персонал банківських установ. Очікується, що керівництво місцевим фінансовим сектором повністю перейде під контроль окупантів", - ідеться в повідомленні на сайті ГУР.

За інформацією розвідки, таке переміщення кадрів пов'язане із недовірою окупаційних адміністрацій до місцевого населення. Також позначається масовий виїзд персоналу на підконтрольну Україні територію та відмову частини співробітників співпрацювати з окупаційною владою.

"Відомо, що персонал, який готують до для переведення на роботу в інші регіони, всіляко опирається такому рішенню. Деякі погрожують звільнитись, якщо розпорядження не скасують", - повідомили в ГУР.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ