Події

Украдене з України зерно окупанти планують продати через Сирію – ГУР

Значна частина викрадених російськими військами з України зернових розміщена в акваторії Середземного моря на суховантажах під російським прапором, найімовірніша країна призначення вантажу – Сирія, звідти крадене зерно може контрабандою постачатися до інших країн Близького Сходу.

Про викрадення українського зерна з тимчасово окупованих територій повідомляється на сайті Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

"У Пологах Запорізької області зерно та насіння соняшника, розміщені у сховищах, готують до транспортування в РФ. Також із цією метою вилучається врожай, який зберігався в Енергодарі, в напрямку Кам’янки Дніпровської, під охороною військових виїхала колона російських КАМАЗів та DAF, завантажених зерном. Кінцевий пункт призначення колони – окупований Крим", - зазначено у повідомленні відомства.

За даними ГУР, у селі Волохів Яр Харківської області колабораціоністи допомагають окупантам вивозити зерно з ангарів. Зерновози вирушають до російського кордону.

Крім того, 1,5 тис. тонн зернових культур вивезено зерновозами "Кримзернотрансу" з Малої Лепетихи Херсонської області до окупованого Криму.

Є також інформація, що окупанти вивозять до Криму великі обсяги викрадених в Україні овочів – буряку, картоплі, капусти.

Як повідомлялося, крадіжку зерна з тимчасово окупованих територій курирують спецслужби та військові РФ, заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

Війська країни-агресора РФ уже викрали на тимчасово окупованих територіях України 400-500 тис. тонн зернових культур на сотні мільйонів доларів.

Міністр наголосив, що цього сезону розпочався експорт зернових із Криму, хоча останні кілька років такі культури на півострові практично не вирощувалися і не експортувалися.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ