Події

На півдні України російські загарбники знищують унікальну заповідну Кінбурнську косу

Пожежі на Кінбурнській косі тривають більше тижня, вогонь охопив близько 4 тисяч гектарів лісів на кордоні Херсонської та Миколаївської областей, гасити пожежі складно через тимчасову окупацію російськими військовими, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"З середини квітня в Херсонській області горять ліси. Гасити пожежі складно через тимчасову окупацію області російськими військовими. Пожежі саме на Кінбурнській косі тривають більше тижня. Вогонь охопив близько 4 тисяч гектарів лісів на межі Херсонської та Миколаївської областей. Під загрозою знищення опинився весь рослинний світ, зокрема, найбільше в Європі поле диких червонокнижних орхідей (площа сягає понад 60 гектарів), багаторічні дерева, рожеві озера, тварини", - написала Денісова в Facebook.

Також наразі на території коси залишаються люди, яким потрібна допомога, проте виїзд на материк контролюють російські військові, які не пропускають лісову охорону до осередків загорянь.

Омбудсмен наголосила, що ситуація в унікальній заповідній зоні наближається до катастрофічної, а дії окупантів є порушенням чотирьох Женевських конвенцій 1949 року і додаткових протоколів до них (у т.ч. Протоколу № 1 від 1977 року).

"Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну врахувати ці факти порушень прав людини РФ в Україні", - закликала вона.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ