Події

Кабмін передбачив можливість отримання паперової довідки про взяття на облік переселенця під час подання заяви через "Дію"

Кабінет міністрів передбачив можливість отримання довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (ВПО) у паперовій формі під час подання заяви в електронній формі через портал "Дія".

"Рішенням уряду забезпечується можливість отримати паперовий варіант довідки про взяття на облік усередині переміщеної особи для тих людей, які подавали заяви через застосунок "Дія"", - йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства соціальної політики.

Також у зв'язку з тим, що були випадки, коли через невірно вказані дані внутрішньо переміщені особи не могли отримати виплату допомоги на проживання, передбачено можливість коригування помилок у даних, що надаються переселенцем.

"Завдяки уточненню даних можна буде перерахувати розмір допомоги на проживання, наприклад, якщо людина спочатку не зазначила, що вона є особою з інвалідністю і отримала 2000 гривень на місяць замість 3000 гривень", - йдеться в повідомленні.

Крім того, передбачено, що виплачувати допомогу на проживання продовжать переміщеним особам, які подали заявку про знищене або пошкоджене житло до 20 травня поточного року, або які будь-коли підтвердять відповідний факт документом, виданим органами місцевого самоврядування.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ