Події

Країни-учасниці найбільшого міжнародного транспортного форуму зобов'язалися припинити будь-яку співпрацю з РФ та Білоруссю на підтримку України

Учасники Саміту міжнародного транспортного форуму-2022 (Лейпциг, Німеччина), у фокусі якого було відновлення інфраструктури України, ухвалили "Заклик до дій у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України", повідомляє Міністерство інфраструктури.

Згідно з ухваленим документом, усі присутні керівники транспортних галузей країн-учасниць саміту висловили одностайну підтримку України та зобов'язалися припинити будь-яку співпрацю з Росією та Білоруссю, пояснило відомство на своїй фейсбук-сторінці у п'ятницю.

"Відбиваючи російську агресію, Україна створює нову систему безпеки у світі. На жаль, ми платимо за це велику ціну, щодня втрачаючи життя українців і зазнаючи колосальних економічних та інфраструктурних втрат. Дії агресора призводять до негативних наслідків для всього світу... Упевнений, спільними зусиллями ми зможемо відбудувати зруйноване за два роки", - наведено у повідомленні слова міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

За його словами, команда міністерства у щоденному режимі опрацьовує список зруйнованих об'єктів інфраструктури. Вже визначено дорожню карту допомоги, яка потрібна Україні наразі і буде потрібна для подальшого післявоєнного відновлення.

"Я щиро вдячний за підтримку Великій Британії, Німеччині, США, Литві - ініціаторам ухвалення "Заклику до дій" і всім країнам, які приєдналися до цього документа, і тим, хто не був байдужий у цей складний час", - додав міністр.

Як повідомлялося, під час саміту міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр транспорту США Пітер Буттіджедж підписали меморандум про співпрацю.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ