Події

Київ отримав три нові трисекційні трамваї - КМДА

Три нові низькопідлогові 26-метрові трамваї отримав Київ минулого тижня в рамках реалізації проєкту "Міський громадський транспорт України", що фінансується за рахунок залучених кредитних коштів Європейського інвестиційного банку, повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації.

"Київ отримує трисекційні низькопідлогові трамваї. Кожен вагон обладнаний 59 посадковими місцями, зокрема, для людей із інвалідністю та кліматичною установкою з кондиціонером у кабіні водія та в салоні. Загалом 26-метровий трисекційний трамвай може перевозити близько 260 пасажирів", - розповів в ефірі телеканалу "Київ" перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, отримані вагони виробництва українського ТОВ "Татра-Юг", вони вже працюють на маршрутах лівобережної трамвайної мережі Києва. 95% деталей у них також українського виробництва. "Загалом до кінця 2023 року, згідно з умовами контракту, столиця отримає 20 трамвайних вагонів зі 100% низьким рівнем підлоги, виготовлених ТОВ "Татра-Юг", - розповів Поворозник.

Проєкт "Міський громадський транспорт України" підтримується та спрямований на покращення інфраструктури громадського транспорту в українських містах, йдеться у повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ