Події

ФРН порушила обіцянку постачати Польщі танки замість відправлених в Україну

Польський президент Анджей Дуда у вівторок обвинуватив ФРН у порушенні домовленостей щодо постачання Польщі німецьких танків замість польських, переданих Варшавою Україні.

"Вони не дотримали цієї обіцянки. І, чесно кажучи, ми розчаровані цим", - заявив він виданню Die Welt.

Дуда нагадав, що Польща надала Україні значну кількість танків. Він зазначив, що цей крок послабив військовий потенціал Польщі, і Варшава розраховувала на підтримку НАТО, США та Німеччини. При цьому німецькі танки "Леопард" становлять значну частину польських танкових сил.

"Отже якби ми отримали підтримку Німеччини, отримали б натомість (танки - ІФ), ми були б дуже щасливі", - сказав Дуда.

Він додав, що, на його думку, Берлін робить мало для допомоги Києву, і що саме ФРН насамперед має допомагати Україні.

Наприкінці квітня прем'єр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Варшава здійснила постачання танків Україні.

Раніше повідомлялося, що Німеччина вирішила провести обмін зі Словенією, у якої залишилися радянські танки T-72: ці машини Словенія передасть Україні, а натомість Німеччина направить їй БМП Marder та бронетранспортери Fuchs. Подібний механізм обміну за Словенією запропонувала і Чехія. Потім стало відомо, що Чехія безкоштовно отримає від Німеччини 15 танків "Леопард 2А4" замість танків радянських часів, які Прага передала Україні.

Джерело: https://www.welt.de/politik/ausland/article238960373/Polens-Praesident-Duda-wirft-Bundesregierung-bei-Waffenlieferungen-Wortbruch-vor.html

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ