Події

Колишнього голову райадміністрації на Закарпатті підозрюють у незаконному наданні землі родині Медведчука

Колишнього голову Воловецької райдержадміністрації Закарпатської області підозрюють у незаконному виділенні землі для сім'ї народного депутата Віктора Медведчука, підозрюваного в держзраді.

"За процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора повідомлено про підозру колишньому голові Воловецької райдержадміністрації Закарпатської області у зловживанні владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України)", - йдеться у повідомленні в телеграм-каналі відомства в середу.

За інформацією прокуратури, ексголова райадміністрації у 2003 році безпідставно своїми розпорядженнями виключив із земель державного лісового фонду 122 га.

"Ці землі вартістю 26,9 млн грн було передано в оренду суб’єктам господарювання, кінцевим бенефіціаром яких є дружина народного депутата України, котрий наразі є підозрюваним у держзраді. Вони використовувалися під розміщення оздоровчого комплексу", - наголошується в повідомленні.

У прокуратурі уточнюють, що під час обшуків у цих приміщеннях виявлено твори мистецтва – понад 300 картин відомих митців, елітні транспортні засоби – Bentley, Maybach.

На вилучене майно та земельні ділянки, як повідомляє прокуратура, накладено арешт, наразі триває процедура передання майна АРМА.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ДСУ Нацполіції України.

У повідомленні Офісу генпрокурора не зазначається ім'я народного депутата, підозрюваного в держзраді, йдеться про Медведчука та його дружину Оксану Марченко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ