Події

ЄС скоординував доставку в Україну понад 60 тис. тонн допомоги на суму більш як EUR425 млн

Європейський Союз скоординував доставку Україні понад 60 тис. тонн рятувальної допомоги для реагування на надзвичайні ситуації вартістю більш як EUR425 млн.

Як повідомляє у четвер Європейська комісія, на сьогодні ЄС скоординував доставку в Україну 66,224 тис. допомоги у натуральній формі з 30 країн, задіявши Механізм цивільного захисту ЄС. "Доставлена допомога включає 180 машин швидкої допомоги, 125 пожежних машин, 300 електрогенераторів, 35 автомобілів важкої техніки та 4 понтонні мости. Це, безумовно, найбільша, найтриваліша і найскладніша операція в рамках Механізму цивільного захисту ЄС з моменту його створення у 2001 році з оціночною вартістю понад EUR425 млн", - зазначають у ЄК.

Зокрема, для підтримки цієї операції в Польщі, Румунії та Словаччині було створено логістичні центри, звідки допомогу надсилають безпосередньо в Україну.

У зв'язку з цим комісар із кризового регулювання Янез Ленарчич сказав: "Ми всі сповнені жаху від звірств Росії в Україні. Надаючи екстрену допомогу, ми можемо принаймні послабити величезне навантаження на українські системи реагування на надзвичайні ситуації. Сьогодні ми досягли важливої віхи – в Україну прибуло понад 60 тис. тонн допомоги у натуральній формі, яка координується через Механізм цивільного захисту ЄС".

Єврокомісар висловив подяку кожній державі-члену, а також Норвегії, Туреччині та Північній Македонії за те, що "вони запропонували допомогу, яку ми потім найбільш ефективно направили через механізм". "Ця солідарність є доказом того, що ЄС підтримує Україну не лише на словах, а й на ділі", - наголосив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ