12:30 14.09.2021

Президентську програму з висадки 1 млрд дерев буде виконано, її реалізують на 170 тис. га – голова Держлісагентства

2 хв читати
Президентську програму з висадки 1 млрд дерев буде виконано, її реалізують на 170 тис. га – голова Держлісагентства

Указ президента Володимира Зеленського про висадку 1 млрд дерев протягом трьох років буде виконано, його реалізують на 170 тис. га, загальна вартість проекту становить майже 2 млрд, повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів Юрій Болоховець в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Для висадки 1 млрд дерев потрібно приблизно 170 тис. гектарів. Ми вже знайшли до 100 тис. га власних територій, які потребують заліснення - це згарища, території, де ліси були знищені внаслідок різних факторів. Ще приблизно до 70 тис. га - це землі місцевої влади", - сказав голова відомства в інтерв'ю.

Він уточнив, що Держлісагентство запропонувало територіальним громадам, земельні ділянки яких виявилися в зоні реалізації президентської програми "Зелена країна", або висадити ліс на їх території, або передати відомству ці ділянки під заліснення. За даними Болоховця, на сьогодні вже понад 20 тис. га перебувають на стадії передання від громад до підприємств Держлісагентства.

"Друге питання - фінансування. Нам потрібно 2 млрд грн на три роки. Абсолютно впевнений, що лісова галузь завдяки детінізації і більш ефективній роботі здатна сама заробити ці гроші. І ми це зробимо", - наголосив голова відомства.

Болоховець зазначив, що висадка 1 млрд дерев необхідна для мінімізації наслідків глобальної зміни клімату, створення захисних смуг із дерев для захисту від пилових бур, а також збільшення показника лісистості країни з нинішніх 15,9% до мінімально необхідних 20%.

Голова Держлісагентства також відзначив зростання заготовки насіннєвого матеріалу для відтворення лісу в декілька разів. Його відомство також створює інфраструктуру для масштабного висіву і будує розсадники для вирощування якісного посадкового матеріалу.

"Цьогоріч ми вже суттєво збільшили висадку порівняно з попередніми роками. Наступного року щонайменше вдвічі збільшимо висадку. Абсолютно переконаний, що завдання президента ми виконаємо", - підсумував Болоховець.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський у червні 2021 року підписав указ про реалізацію в Україні проекту "Зелена країна" для збільшення кількості лісів в Україні. Проект має на меті за десять років збільшити площу лісів на 1 млн га. Планується також у найближчі три роки висадити в Україні 1 млрд дерев.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

Механізм CBAM на жорсткі викиди вуглецю в ЄС може зруйнувати низку меткомпаній України через її неготовність в умовах війни - експерти

Країни ЄС домовилися і далі добровільно скорочувати попит на газ

Міненерго розраховує на розблокування експорту біометану, щодо природного газу все залежатиме від ситуації з нацбезпекою - заступник міністра

Як Україні започаткувати сталий розвиток транспортної системи – думка експертів

VITAGRO просить прискорити ухвалення Радою законопроєкту щодо митного оформлення експорту біометану

Кабмін ухвалив постанову про впровадження гарантій походження е/е з ВДЕ - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА