Інвестиції

Криклій обговорив із президентом Швейцарії можливу співпрацю в оновленні рухомого складу "Укрзалізниці"

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій та президент Швейцарії Симонетта Соммаруга під час зустрічі в Києві обговорили перспективи подальшої співпраці між двома країнами за різними напрямами, зокрема в залізничній галузі.

Як повідомила прес-служба Мінінфраструктури в четвер, глава відомства позитивно відзначив співпрацю між Україною та Швейцарією у сфері транспорту і поінформував, що нині триває пошук стратегічного іноземного партнера для оновлення рухомого складу "Укрзалізниці" (УЗ). Планується, що в співпраці з УЗ він зміг би досягти локалізації виробництва на території України не менше ніж 40%, а також запровадити сучасні комплексні рішення щодо сервісного обслуговування та ремонту.

Крім того, Криклій повідомив, що також нині розглядається можливість розпочати реалізацію масштабного проекту в Києві - "Київ Сіті Експрес", який передбачає розвиток і модернізацію залізничної інфраструктури регіону та закупівлю нового рухомого складу для здійснення приміських перевезень.

За даними відомства, в цьому ключі сторони також обговорили розвиток громадського транспорту.

Міністр інфраструктури подякував швейцарській стороні за співпрацю у сфері автомобільного транспорту та привітав укладення Протоколу про внесення змін до міжурядової угоди про міжнародні автомобільні перевезення пасажирів і вантажів. Це, у свою чергу, сприяло спрощенню процедури здійснення міжнародних автомобільних перевезень між країнами і привело до повної лібералізації дозвільної системи.

За словами міністра, такі домовленості стали хорошим сигналом для інших держав-партнерів. На сьогодні досягнуто домовленості про спрощення умов виконання міжнародних автоперевезень з Великою Британією, Білоруссю та Францією. Окрім цього, на завершальній стадії переговори з Молдовою і Туреччиною.

Сторони також обговорили можливу подальшу співпрацю двох країн в авіаційній і морській галузях. Окрім цього, порушували питання цифровізації транспортної системи, впровадження електронних документів і створення цифрових коридорів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ