Інвестиції

АМКУ повернув DCH Ярославського заявку на покупку "Мотор Січі"

Антимонопольний комітет України не прийняв до розгляду заявку групи DCH бізнесмена Олександра Ярославського на покупку понад 25% акцій ПАТ "Мотор Січ", йдеться в повідомленні DCH у понеділок.

"... згідно тексту (документа АМКУ - ІФ) перераховано низку технічних процедурних моментів, якими комітет обґрунтовує своє рішення, а також зроблений запит щодо додаткової інформації", - зазначається в релізі.

Згідно з ним, мова нібито йде про досить дрібні моменти, які не стосуються профільного виду діяльності "Мотор Січ", зокрема, про наявність у обох компаній дочок в медицині - ТОВ "Клініка Мотор-Січ" і ТОВ "Медичний центр "Наша надія" і на фінринку – ТОВ "Фірма Мотор-Ділер", а з боку DCH – ТОВ "Девелопмент Констракшн Холдинг", ТОВ "Компанія з управління активами "Герітідж інвестмент менеджмент", банк "Кредит Дніпро".

АМКУ також зацікавило питання про можливість використання агротехнічних виробів "Мотор Січі" (картоплесаджалки, картоплекопалки, борони, плуги, культиватори, косарка роторна навісна) як навісного обладнання для тракторів виробництва ПАТ "ХТЗ", що належить DCH.

"Згідно з чинним законодавством повернення заявки не позбавляє заявника права звернутися до Антимонопольного комітету України повторно", - зазначила група в релізі.

На початку серпня DCH заявила про домовленість з китайською Beijing Xinwei Technology Group про спільну діяльність з розвитку українського авіабудування і, зокрема, запорізького "Мотор Cіч". Компанії подали спільну заяву в АМКУ на покупку підприємства, зокрема DCH претендує на більш ніж 25% акцій.

У свою чергу АМКУ повідомив про розгляд чотирьох справ про концентрацію у вигляді придбання опосередкованого контролю над ПАТ "Мотор Січ", зокрема придбання без отримання дозволу відомства, розпочате за власною ініціативою. "За результатами проведеної перевірки в разі виявлення порушень будуть прийняті жорсткі заходи реагування відповідно до чинного законодавства", - заявляв АМКУ.

ПАТ "Мотор Січ" - один із найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Постачає продукцію в більш ніж 100 країн світу.

Інвестпортфель DCH містить активи в таких галузях як будівництво і девелопмент (мережа ТРЦ "Караван Megastorе" в Києві, Харкові та Дніпрі, готель Kharkiv Palace, ЖК "Воздвиженка"), фінанси (страхова компанія "ІНГО"), промисловість (ХТЗ, рудник "Суха Балка", Дніпровський метзавод), транспорт (міжнародний аеропорт "Харків"), спорт (регбійний клуб "Олімп").

У жовтні 2019 року Ярославський заявив про готовність групи інвестувати в аеровокзальний комплекс міжнародного аеропорту "Дніпро", а також про участь в приватизації ДП "Завод "Електроважмаш" (Харків) і "Харківобленерго".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ