13:24 02.04.2018

МОЗ розпорядилося звільнити ректора НМУ ім. Богомольця Амосову

2 хв читати
МОЗ розпорядилося звільнити ректора НМУ ім. Богомольця Амосову

 Міністерство охорони здоров'я України віддало розпорядження звільнити ректора Національного медичного університету (НМУ) ім. О.Богомольця Катерину Амосову.

Відповідний наказ МОЗ, текст якого має у своєму розпорядженні агентство "Інтерфакс-Україна", підписав державний секретар відомства Артем Янчук 30 березня.

Згідно з текстом наказу, К.Амосову буде звільнено з посади ректора університету 16 квітня через невиконання умов контракту.

Підставою для такого рішення стали рекомендації за результатами розгляду звіту за 2017 рік постійної комісії з прийняття звітів установ та організацій, які перебувають у сфері управління МОЗ, акту ревізії фінансово-господарської діяльності, лист Державної фінансової інспекції "щодо усунення виявлених ревізією порушень" (від 6 квітня 2016 року), а також листи Державної аудиторської служби, головного управління Державної казначейської служби.

У свою чергу К.Амосова в понеділок уранці під час брифінгу підписала відповідні документи щодо того, що вона ознайомлена з наказом. Вона має намір оскаржувати це рішення в суді.

Коментуючи свою відсутність під час обговорення основних показників діяльності НМУ, К.Амосова заявила: внаслідок відсторонення від роботи вона була позбавлена можливості виконувати обов'язки ректора, зокрема представляти звіт.

"У статусі відстороненої МОЗ позбавило мене обов'язків. Виникає запитання: чому я повинна ходити на звіти до МОЗ, якщо я не маю обов'язків?" - сказала вона.

Водночас К.Амосова уточнила, що річний звіт про виконання умов контракту в 2017 році було своєчасно надано Міністерству охорони здоров'я. Крім того, зобов’язання подавати звіт в усній формі не врегульовано відповідними документами.

Наказ про звільнення К.Амосової надійшов до медуніверситету в п'ятницю ввечері, 30 березня.

Як повідомлялося, комісія з прийняття звітів установ та організацій, які перебувають у сфері управління МОЗ, визнала незадовільною роботу в 2017 році ректора НМУ ім. Богомольця К.Амосової та рекомендувала розірвати з нею контракт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА