Медицина

Кабмін вніс препарати для імунопрофілактики до переліку закупівель

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу вніс зміни до постанови від 28 березня 2018 року №278 про затвердження переліку лікарських засобів з метою розпочати закупівлю імунобіологічних препаратів для імунопрофілактики населення та виробів для забезпечення умов температурного контролю цих препаратів.

Згідно з проектом урядової постанови, фінансування здійснюватиметься в рамках бюджетної програми "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм і комплексних заходів програмного характеру".

Реалізація внесених змін дасть можливість забезпечити своєчасний доступ пацієнтів до необхідних лікзасобів шляхом державних закупівель.

Крім того, з метою розширення конкуренції та зниження ціни предмета закупівлі змінено розділ "Лікарські засоби та медичні вироби для закладів охорони здоров'я для забезпечення лікування хворих із серцево-судинними та судинно-мозковими захворюваннями".

Кабмін дозволив Міністерству охорони здоров'я самостійно визначати кількість передбачених переліком лікарських засобів і медичних виробів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ