Медицина

МІС "Медікіт" сфокусується на приватних медпрактиках і невеликих приватних клініках

Медична інформаційна система (МІС) "Медікіт", головою наглядової ради (НР) якої стала екс-голова Національного банку України Валерія Гонтарева, сфокусується на роботі з приватними медичними практиками та невеликими приватними клініками, повідомив CEO компанії "Медікіт" Руслан Кравець.

"Ми відкриті для підключення державних медичних закладів і великих клінік, але наш поточний фокус - це маленькі приватні клініки та лікарі, які проводять приватний прийом і не можуть дозволити собі купити дорогу медичну інформаційну систему", - прокоментував він плани компанії агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, МІС "Медікіт" надасть кожному лікарю або клініці можливість безкоштовно використовувати весь функціонал платформи, зокрема робочий календар, електронні форми для медичних записів, доступ до електронної історії хвороб своїх пацієнтів, внутрішній чат для комунікації з пацієнтами, систему нагадувань у роботі з пацієнтами.

"На початковому етапі нашого розвитку ми сфокусовані на тому, щоб довести до ідеалу комунікацію між пацієнтом і лікарем. Кожен пацієнт зможе зайти на платформу, поставити запитання щодо його здоров'я й отримати безкоштовну консультацію від кваліфікованих лікарів", - сказав він.

Р.Кравець зазначив, що "в основу "Медікіт" покладено абсолютно нову для України ідею: зручно, миттєво і з будь-якого куточка світу пацієнт повинен отримати доступ до всього, що стосується його здоров'я".

"На наступних етапах розвитку платформи ми працюватимемо над тим, щоб в одному місці об'єднати всіх учасників медичного ринку, а саме аптеки, страхові компанії, лабораторії, діагностичні центри тощо", - сказав він.

За словами Р.Кравця, "Медікіт" сприятиме розвитку масового роздрібного продукту страхових компаній.

"Наша ідея в тому, щоб зробити страховку доступною за ціною для кожного українця. Ми будуємо екосистему медичної взаємодії, яка оптимізує комунікацію і поточні процеси всіх учасників", - пояснив він.

Розробники "Медікіт" планують у перспективі залучити на платформу близько 6000 активних лікарів.

Р.Кравець наголосив, що "Медікіт" може працювати і з державною поліклінікою, і з приватними клініками або лікарями, які проводять приватний прийом.

При цьому розробники мають намір працювати в медреформі й нададуть пацієнтам можливість підписати декларацію зі своїм сімейним лікарем.

"Наразі ми саме на етапі підготовки до підключення до eHealth", - наголосив Р.Кравець.

Коментуючи цінову політику компанії, Р.Кравець зазначив, що сервіс онлайн-консультацій "Телекіт-онлайн консультація", який уже запустив стартап, до 12 грудня буде безкоштовним, а протягом місяця послуга "Телекіт" для пацієнта коштуватиме 150 грн.

Решту цін встановлюють безпосередньо лікар або клініка.

Лікарі платитимуть комісію при наданні послуги "Телекіт" - до 25% суми транзакції, яка залежить від виду платежу, з решти грошових транзакцій, проведених через платформу, сплачуватиметься комісія 5%. З 1 березня 2019 року розробники планують отримувати з нового для лікаря пацієнта комісію в 100 грн за запис на прийом, виклик додому або телеконсультацію.

Як повідомлялося, екс-голова НБУ В.Гонтарева очолила НР медичної комунікаційної платформи "Медікіт". Р.Кравець раніше обіймав посаду заступника директора департаменту стратегії та реформування Нацбанку.

В.Гонтарева та Світлана Кириченко внесли до статутного капіталу ТОВ "Медікіт" по 5 млн грн.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ