18:37 11.02.2019

Суд Києва поки не розблокував роботу МОЗ

3 хв читати
Суд Києва поки не розблокував роботу МОЗ

Окружний адміністративний суд Києва не виніс рішення за клопотанням, яке подало Міністерство юстиції України від імені уряду про скасування заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", наразі суддя перебуває у нарадчій кімнаті.

Очікується, що рішення про розблокування роботи МОЗ буде винесено до кінця дня понеділка або вранці у вівторок.

За словами міністра юстиції України Павла Петренка, рішення про скасування розпорядження про призначення на посаду в. о. міністра охорони здоров'я У.Супрун може ухвалити лише уряд.

"Своїм рішенням суд фактично заблокував роботу міністерства. Лише Кабінет Міністрів має право скасувати розпорядження про призначення на посаду в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун", - сказав він.

У коментарі журналістам П.Петренко також наголосив, що "Супрун є керівником МОЗ, це доведений факт і рішення уряду України".

За словами адвоката У.Супрун, у суду не було підстав відсторонювати в. о. міністра через відсутність доказів у народного депутата Ігоря Мосійчука (фракція "РПЛ").

Коментуючи журналістам ситуацію, що склалася, У.Супрун наголосила, що не може підписати, зокрема, документи для відправки на лікування за кордон 44 пацієнтів і розподіл лікарських засобів на суму майже 600 млн грн.

"Ось у мене в рюкзаку документи для відправки на лікування за кордон 44 пацієнтів і документи на розподіл ліків, які ми маємо розвезти по Україні. Я не можу підписати ці документи. Що буде далі? Суд заборонить міністру оборони підписувати документи, щоб поставляти на фронт патрони або паливо? Суд перевищив свої повноваження", - сказала вона.

У свою чергу І.Мосійчук заявив, що має докази того, що У.Супрун перетинала кордон України з американським паспортом. Ці докази депутат має намір надати під час розгляду справи по суті.

На думку І.Мосійчука, перебування У.Супрун на посаді в .о. міністра охорони здоров'я не лише загрожує життю і здоров'ю українців, а й ставить під загрозу відносини між Україною та США. "Те, що Супрун обіймає цю посаду, загрожує національній безпеці, життю та здоров'ю громадян, а також відносинам між Україною та США", - сказав він.

У свою чергу У.Супрун заявила, що має громадянство України та перетинає кордон лише за українським паспортом.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я заявило, що рішення судді С.Каракашьяна про заборону У.Супрун виконувати функції глави міністерства охорони здоров'я повністю блокує роботу відомства і не дає можливості подати на розгляд Кабміну нормативні акти, необхідні для продовження медреформи, а також здійснювати оперативну діяльність, зокрема готувати документи, необхідні для постачання закуплених за держбюджет лікарських засобів до регіонів, зокрема - вакцин від кору, а також документи для лікування за кордоном.

Розгляд по суті позову депутата І.Мосійчука про відсутність у доктора У.Супрун повноважень для виконання обов'язків міністра охорони здоров'я заплановано на 15 лютого. Засідання відбудеться о 14:50 в Окружному адміністративному суді. Києва

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА