Медицина

"Серв’є Україна" відкликає з ринку препарат "Ереспал" через можливі серйозні ускладнення

ТОВ "Серв'є Україна" звернулося до Міністерства охорони здоров'я із заявою про скасування реєстраційного посвідчення і подальше відкликання з ринку лікарських засобів препарату "Ереспал", повідомляється на сайті компанії.

Як повідомила прес-служба компанії агентству "Інтерфакс-Україна", процедура відкликання лікарських засобів із фармацевтичного ринку розпочалася за рішенням материнської компанії "Ле Лаборатуар Серв’є" (Франція) на рівні дистриб'юторів і аптек відповідно до українського законодавства.

Причиною відкликання "Ереспалу", за інформацією компанії, стали нові доклінічні дослідження, які засвідчили, що діюча речовина фенспірид може спричинити порушення серцевого ритму. За результатами доклінічних досліджень французька фармкомпанія за згодою уповноваженого органу Франції ANSM (Національне агентство з безпечності лікарських засобів і виробів медичного призначення Франції) прийняла рішення про відкликання ліків.

Згідно з повідомленням прес-служби, лікзасоби компанії "Ле Лаборатуар Серв’є", що містять фенспірид, зареєстровані в 32 країнах світу, й відповідні процедури відкликання препарату розпочато в усіх цих країнах.

Препарат "Ереспал" використовується для лікування гострих і хронічних запальних процесів дихальних шляхів, хронічних обструктивних захворювань легенів (тільки для таблеток), у складі комплексної терапії бронхіальної астми, при сезонному та цілорічному алергічному риніті й інших проявах алергії, респіраторних проявах кору, грипу, а також для симптоматичного лікування коклюшу.

"Ле Лаборатуар Серв’є" - міжнародна французька фармацевтична компанія, у якій працюють 21700 співробітників у 149 країнах світу.

Діяльність компанії в напрямі досліджень і розробок зосереджена у п'яти сферах: серцево-судинні, онкологічні, імунозапальні, нейропсихіатричні захворювання і цукровий діабет. "Ле Лаборатуар Серв’є" також розробляє і пропонує цифрові рішення для здоров'я та інноваційні цифрові інструменти.

ТОВ "Серв'є Україна" розпочала свою діяльність у 1997 році. Нині компанія посідає 15-те місце серед фармкомпаній на ринку України за обсягами продажу. На ринку представлені 18 брендів компанії.

Кінцевим бенефіціаром "Серв’є Україна" є Олів'є Лоро.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ