Медицина

Депутат Мосійчук доповнить вимоги за позовом до Супрун і домагатиметься її звільнення

Депутат Ігор Мосійчук (фракція "Радикальної партії" Олега Ляшка) має намір доповнити свої вимоги в позові проти в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун і має намір домагатися її звільнення.

Про це він повідомив на брифінгу після оголошення рішення окружного адміністративного суду Києва щодо заходів із забезпечення його позову до Супрун у четвер.

"Завтра суд розгляне позов по суті. Я подаю додаток до своїх основних вимог", - сказав депутат.

За словами І.Мосійчука, "окремий позов" також подасть депутат Андрій Лозовой (фракція "Радикальної партії" Олега Ляшка).

"Ми доможемося виконання Конституції і законів України. Ми доможемося звільнення пані Супрун", - сказав він.

Депутат додав, що також має намір домагатися припинення реформування системи охорони здоров'я.

Крім того, Мосійчук зазначив, що Кабмін має невідкладно внести на розгляд парламенту кандидатуру міністра охорони здоров'я.

У свою чергу, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун подякувала всім, хто її підтримує, і заявила, що реформування системи охорони здоров'я триватиме.

Зі свого боку, адвокат У.Супрун Анатолій Гасюк повідомив, що подасть до Вищої ради правосуддя (ВРП) скаргу на дії судді Сергія Каракашьяна, який, за його словами, порушив процедуру нарадчої кімнати.

"Він не мав права виходити з нарадчої кімнати для того, щоб врахувати нові обставини. Він мав право виходити лише для відпочинку або для того, щоб уточнити обставини, вже озвучені у справі", - сказав адвокат.

Коментуючи позицію суду, суддя-спікер Богдан Санін зазначив, що вчорашнє рішення Кабміну фактично усунуло підстави для заходів із забезпечення позову І.Мосійчука до У.Супрун і фактично врегулював повноваження У.Супрун.

"Суддя вийшов з нарадчої кімнати, щоб з'ясувати обставини, яких не було, коли він туди заходив", - сказав він.

Як повідомлялося, суддя С.Каракашьян за власною ініціативою скасував заходи щодо забезпечення позову Мосійчука, які не дозволяли У.Супрун виконувати функції із керівництва Міністерством охорони здоров'я і фактично паралізували роботу відомства.

Розгляд позову по суті відбудеться в п'ятницю, 15 лютого.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ