Медицина

Супрун: Дітям із кашлем і температурою після перенесеної хвороби можна ходити до школи

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що дітям із кашлем, нежитем і температурою можна відвідувати школу.

"За рекомендаціями Американської академії педіатрії, нежить чи кашель, який триває після перенесеної хвороби, не є завадою для відвідування садочка чи школи", - написала У.Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що дитина може відвідувати школу за умови, що її оглянув лікар і дозволив піти до навчального закладу, якщо температура сама по собі без прийому лікарських препаратів нижча за 38 градусів, якщо дитина жвава і добре почувається.

"Винятки становлять періоди епідемії грипу. У такий час кашель, нежить чи хворе горло - вагома причина залишити дитину вдома", - зазначила в. о. міністра.

За словами У.Супрун, дитина може бути заразною ще до двох тижнів після перенесеної застуди, незалежно від того, є у неї нежить чи кашель.

У.Супрун розповіла, що дітей не слід відпускати до садочка або школи в таких випадках, коли через хворобу дитина не може брати участь в усіх зайняттях, під час гострої фази інфекційного захворювання, коли температура понад 38 та є респіраторні симптоми, коли дитина виглядає хворою (плаче, ускладнене дихання, є висипання, що швидко поширюється).

"Збираючи дитину в дитячий садок чи школу - будьте уважні. Якщо не впевнені, що дитина здорова - краще проконсультуватись із лікарем та керуватись його рекомендаціями", - наголосила вона.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ