Медицина

МОЗ почало поставляти в регіони закуплені за кошти держбюджету препарати від вірусного гепатиту С

Міністерство охорони здоров'я розпочало поставку в регіони закуплених за кошти держбюджету препаратів для лікування вірусного гепатиту С з діючою речовиною даклатасвір і софосбувір/велпатасвір.

Як повідомляє прес-служба відомства, ця партія лікарських засобів дасть можливість забезпечити інноваційне лікування понад 7000 пацієнтів із вірусним гепатитом C за рахунок держбюджету.

"Закуплені препарати - це новітні ліки прямої дії, що відповідають рекомендаціям Європейської асоціації з вивчення хвороб печінки з лікування гепатиту C. Інноваційний курс лікування полягає в тому, що пацієнт просто приймає таблетки протягом трьох місяців", - повідомляє МОЗ.

Ефективність цього курсу лікування доведена і становить понад 90%.

Препарати було закуплено через міжнародну організацію - Програму розвитку ООН (ПРООН, UNDP) за ціною $89 за курс.

У медзакладах будуть безкоштовно доступні препарати "Майгеп" (софосбувір) і ТМ "Майдекла" (даклатасвір) для комплексного курсу лікування гепатиту С для більш як 1,200 тис. пацієнтів, а також препарат "Ледвір" (софосбувір/ледіпасвір), завдяки яким зможуть вилікуватися майже 2 тис. хворих, і більш як 12 тис. упаковок лікарського засобу ТМ "Майхеп ALL" (софосбувір/велпатасвір) для лікування понад 4 тис. пацієнтів.

Як повідомлялося, з 2015 року і дотепер закупівлю ліків і медвиробів за державними програмами за кошти держбюджету здійснювали три міжнародні організації - Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Програма розвитку ООН (ПРООН, UNDP) і британське закупівельне агентство Crown Agents.

МОЗ 25 жовтня 2018 року зареєстрував ДП "Медичні закупівлі України" (МЗУ) - централізоване агентство медичних закупівель, що спеціалізується на закупівлі лікарських засобів і медичних виробів. МОЗ отримав статус центральної закупівельної організації та почне роботу із закупівлями на основі рамкових угод, що значно полегшить роботу регіональних замовників.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ