Медицина

В Одеській області в таборі отруїлися діти, госпіталізовано 46 осіб

46 дітей, які відпочивали в ДП "Оздоровчо-спортивний табір "Медик-2" у смт Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області, госпіталізовано з отруєнням, повідомляє сайт Одеської обласної державної адміністрації в п'ятницю.

Як наголошується в повідомленні, отруєння сталося в ніч на 12 липня. Загалом у таборі перебуває 226 дітей віком від 7 до 14 років.

"32 дитини перебуває у Білгород-Дністровській міській багатопрофільній лікарні № 14, із яких троє контактних - в інфекційному відділенні центральної районної лікарні в с.Шабо. На території табору чергує бригада екстреної медичної допомоги. Медики діагностували у дітей гострий гастроентероколіт", - йдеться в повідомленні.

"Стан дітей легкий та середньої важкості. Діти отримують всю необхідну терапію. У лікарнях достатньо медичних препаратів для шокової, дезінтоксаційної терапії", - повідомила в.о. голови Одеської обласної державної адміністрації Світлана Шаталова.

З метою встановлення причин і умов виникнення захворювань розпочато санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху з обстеженням табору та інспекцією закладу щодо дотримання вимог законодавства у сфері безпеки харчових продуктів із відбором проб для проведення лабораторних досліджень.

"Наразі на території табору працюють представники Держпродспоживслужби Одеської області, ГУ "Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України". Ситуацію безпосередньо координує директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації", - розповіла Шаталова.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ