16:16 13.08.2019

У Києві спостерігається висока захворюваність на кір через низький рівень вакцинації

2 хв читати
У Києві спостерігається висока захворюваність на кір через низький рівень вакцинації

У Києві спостерігається наймасштабніший спалах кору за всі роки незалежності України, й лише активна вакцинація може убезпечити столицю, стверджує директор департаменту охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації (КМДА) Валентина Гінзбург.

Як повідомляє прес-служба КМДА у вівторок, за 6 місяців 2019 року в Києві на кір захворіли понад 5 тис. осіб, з яких майже 3 тис. - дорослі, що втричі більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

"Це реальна загроза, протистояти якій можна тільки з позицій відповідального ставлення до імунопрофілактики. Сьогодні вже нічого, крім щеплень, не убезпечить Київ від спалахів і епідемій вакцинокерованих інфекційних хвороб", - зазначила Гінзбург.

Директор департаменту зазначила, що така ситуація, в Києві та в Україні загалом, склалася через втрату колективного імунітету. Вона повідомила, що планові щеплення в попередні роки не отримала досить велика кількість дітей віком до 5 років і від 7 до 14 років.

"Це діти, які вже повертаються після літнього відпочинку з усіх куточків країни, у вересні підуть до дитячих садків і шкіл, і ми матимемо новий спалах. І не лише кору. Зараз, на жаль, доречно передбачити і зростання захворюваності на інші небезпечні для дорослих і дітей хвороби, наприклад на дифтерію", - попередила директор департаменту.

Гінзбург запевнила, що на сьогодні у столиці створено всі умови, щоб безкоштовно зробити щеплення дітям і дорослим. У комунальних медичних закладах наявні понад 57 тис. доз вакцини для профілактики кору, краснухи та паротиту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА