Медицина

Зеленський очікує від міністерства та комітету ВР моделей страхової медицини

Президент України Володимир Зеленський ставить завдання зберегти позитивні моменти медичної реформи та виправити помилки, але також підготувати моделі страхової медицини.

"Реформою мають бути задоволені і пацієнти, і медики всіх рівнів. Крім того, очікую від профільного комітету та міністерства моделей страхової медицини, які могли б з'явитися в Україні", - сказав глава держави у щорічному посланні до Верховної Ради у вівторок.

Як повідомлялося, на початку жовтня МОЗ заявило про плани стимулювати розвиток в Україні системи добровільного медичного страхування.

"Вважаю, що у нас є великий потенціал щодо розвитку цього сегменту страхового ринку. Моя ціль - позбутися такого поняття як неформальний платіж та побудувати абсолютно зрозумілу та прозору систему фінансування медичної допомоги", - сказав міністр Максим Степанов на зустрічі з представниками страхових компаній 2 жовтня.

Міністр наголосив на необхідності на законодавчому рівні створити прозорі та зрозумілі умови роботи страхових компаній в Україні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ