14:16 09.06.2017

Порошенко вважає передчасним говорити про подання Україною заявки на членство в НАТО

2 хв читати
Порошенко вважає передчасним говорити про подання Україною заявки на членство в НАТО

Порошенко вважає передчасним говорити про подання Україною заявки на членство в НАТО

Харків. 9 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Президент України Петро Порошенко заявив, що підпише закон про відновлення курсу України на членство в НАТО, оскільки цю ініціативу було погоджено з ним.

"Звісно ж, підпишу, адже ця законодавча ініціатива була зі мною погоджена, коаліція взяла активну участь у проходженні цього закону", - сказав П.Порошенко журналістам у п'ятницю в Харкові.

Глава держави нагадав, що мета щодо членства в НАТО не є новою для України, і нині вона лише повертається до колишніх завдань.

За його словами, після анексії Криму та агресії РФ на сході України побудовані механізми безпеки стали неефективними. Він додав, що Росія на сьогодні блокує багато ініціатив, зокрема будь-які спроби створення трибуналу з розслідування катастрофи малайзійського авіалайнера рейсу MH-17.

"Я, як президент країни, маю піклуватися про безпеку держави, але коли це буде (членство в НАТО - ІФ)? У нас попереду дуже багато роботи, адже критерії для того, щоб претендувати на членство в НАТО, є надзвичайно високими", - сказав глава Української держави.

З огляду на це він відзначив першочерговість проведення реформ із метою приведення держави у відповідність до критеріїв НАТО перед поданням заявки на членство в цій організації.

"Давайте ми сьогодні говоритимемо не про формальний бік подання заявки, а про те, що Україні потрібно зробити для того, щоб реформувати нашу державу, щоб вона відповідала тим критеріям, які потрібні для членства", - сказав П.Порошенко.

За словами президента, план дій на членство в НАТО, тоді, коли він був підписаний і діяв для України (2008-2010 рр.), повністю збігався з тими заходами, які прописані в угоді про асоціацію з Європейським Союзом та з критеріями, які потрібні для членства в Північноатлантичному альянсі.

"Ми вже багато зробили, і мені дуже приємна оцінка пані президента (президент Литви Даля Грибаускайте - ІФ), що за останні два з половиною, три роки ми зробили більше, ніж за попередні 20 років. Це абсолютно об'єктивна оцінка, яку роблять міжнародні організації та наші партнери, але попереду ще багато роботи", - наголосив глава Української держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА