16:33 19.06.2017

Тарута пропонує перейти від Мінського переговорного формату Донбасом до "Віденського формату"

2 хв читати
Тарута пропонує перейти від Мінського переговорного формату Донбасом до "Віденського формату"

Переговорний процес щодо врегулювання ситуації на Сході України потребує перезавантаження й переходу від так званого Мінського до "Віденської формату" за участю США, вважає народний депутат України Сергій Тарута (позафракційний).

"Мінський формат повністю себе вичерпав... Жодна з трьох груп (політична, економічна, гуманітарна в рамках Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі - ІФ) не дає результату, тому треба повністю перезавантажити систему. Перейти до Віденського формату", - сказав Тарута журналістам у понеділок в Києві.

Обґрунтовуючи свою пропозицію, парламентар підкреслив, що Австрія - нейтральна країна і має великий досвід урегулювання різних конфліктів. "Думаю, і президент Франції, і канцлер Німеччини погодяться", - зазначив С. Тарута.

Він припустив, що на такий формат, швидше за все, погодиться і президент США, в той час як він не захоче брати участь у "Нормандськими форматі" (Україна, Німеччина, Франція, Росія), "оскільки це буде означати, що ти граєш за умовами Парижа".

На думку народного депутата, Україна повинна "сформувати потужну групу, а не таких представників, які нічого не вирішують". За його словами, до цієї групи мають увійти і "представники Донбасу". "І я готовий увійти в цю групу", - підкреслив С. Тарута.

Відповідаючи на питання, чи знайомий він із законопроектом "Про особливості державної політики щодо відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей України", Тарута відповів негативно.

"На жаль, ніхто з депутатів його не бачив, крім тих, хто був на зустрічі із секретарем РНБО", - сказав Тарута.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА