16:40 06.07.2017

Парубію спрямули подання генпрокурора на зняття недоторканості й арешт нардепа Полякова

2 хв читати
Парубію спрямули подання генпрокурора на зняття недоторканості й арешт нардепа Полякова

Комітет Верховної Ради України з питань регламенту на засіданні в четвер розглянув подання генпрокурора Юрія Луценка на надання парламентом згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт народного депутата з фракції "Народний фронт" Максима Полякова.

"Схвалити рішення щодо подання про дачу згоди про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Максима Полякова і спрямувати главі Верховної Ради рішення комітету, вказане подання і пояснення народного депутата Полякова", - сказав керівник комітету Павло Пинзеник, озвучуючи рішення комітету з першого подання в четвер.

Також регламентний комітет ухвалив рішення спрямувати А.Парубію ще два подання генпрокурора на цього нардепа: про дачу згоди нардепами на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт.

Окрім цього, комітет ухвалив рішення звернутися до генерального прокурора України із заявою про можливе здійснення співробітниками НАБУ дій, які містять ознаки злочинів, а саме - провокації і підкупу.

Що стосується подання про затримання, то, за словами П. Пинзеника, комітет дійшов висновку, що таке подання "є недостатньо обґрунтованим і мотивованим і не містить обґрунтувань, які підтверджували б необхідність затримання народного депутата Максима Полякова".

Це подання також за рішенням комітету буде спрямовано главі Верховної Ради разом з поясненнями Полякова.

Подання про обрання запобіжного заходу для М. Полякова у вигляді тримання під вартою комітет також визнав недостатньо обґрунтованим і спрямував спікерові парламенту разом з поясненнями депутата.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" під час розгляду трьох подань на зняття недоторканості з М. Полякова один з його колег, член регламентного комітету, поставив йому запитання: чи знав М. Поляков про те, що його помічниця отримала або отримає 5 тис. грн і $2,5 тис.? Нардеп на це відповів: "Ні, мені про це не було відомо".

Ю.Луценко заявив, що народний депутат знав про отримання його помічницею хабара. "За даними негласних слідчо-розшукових дій, на яких зафіксована абсолютно чітко розмова Любонько (помічниця М. Полякова - ІФ) із самим депутатом Поляковим, що свідчить про те, що він чітко знав суму, графік надходження грошей, пропорцію розподілу між одержувачами", - пояснив генпрокурор на засіданні комітету.

Керівник САП Назар Холодницький пояснив, що частина грошей, які отримала помічниця М. Полякова була витрачена на придбання двох смартфонів - iPhone.

При цьому генпрокурор під час засідання комітету неодноразово зазначив, що у рамках цього кримінального провадження не йдеться про можливе вимагання хабара М.Поляковим, а може йтися лише про отримання хабара.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА