19:04 17.07.2017

У Раді зареєстровано новий проект постанови про скасування голосування за закон про КС

2 хв читати
У Раді зареєстровано новий проект постанови про скасування голосування за закон про КС

Народний депутат із фракції "Батьківщина" Альона Шкрум повідомила, що зареєструвала у Верховній Раді України ще один проект постанови про скасування рішення Верховної Ради від 13 липня 2017 щодо ухвалення в цілому закону "Про Конституційний Суд України"(№ 6427-д-П2).

"Ми домоглися реєстрації нашої постанови про скасування результатів голосування за закон про Конституційний Суд", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Вона нагадала, що згідно з українським законодавством, народний депутат може впродовж двох днів після голосування за законопроект зареєструвати проект постанови про скасування голосування, якщо були порушення під час його ухвалення.

"Закон був проголосований у четвер. Але в п'ятницю чомусь дивним чином двері відділу реєстрації законопроектів були зачинені і так і не відчинилися. Жодного співробітника відділу, зокрема його керівника увесь робочий день на робочому місці не було", - зазначила А.Шкрум.

Зрештою, за її словами, проект постанови її авторства все ж був зареєстрований. Згідно з інформацією з офіційного сайта парламенту, дата реєстрації документу - 14 липня 2017 року.

"За небезпечним законом про Конституційний суд - він очікує до вересня, доки цю постанову не буде ухвалено або відхилено. Закон умить робить Суд більш залежним від президента, вбиває інститут незалежного КС і вбиває інститут уповноваженого з прав людини. Ну що ж, у вересні - нова війна", - написала вона.

А.Шкрум також пообіцяла розібратися, чому народні депутати не могли в п'ятницю, 14 липня, скористатися своїм правом реєструвати проекти, і чому "відділ реєстрації закрився в п'ятницю без попередження або пояснення".

Як повідомлялося, 13 липня Верховна Рада голосами 245 депутатів прийняла в другому читанні і в цілому закон (№6427-д) про Конституційний Суд України. Цей закон імплементує зміни до Конституції України в частині правосуддя, визначає порядок організації і діяльності КС.

Під час розгляду поправок до законопроекту перед голосуванням народний депутат А.Шкрум заявила про спроби через цей закон зробити Конституційний Суд більше закритим і підпорядкованим президентові України.

Того ж дня в парламенті були зареєстровані два проекти постанови про скасування голосування за закон "Про Конституційний Суд" - народного депутата Юрія Левченка (№ 6427-д-П) і Юрія Дерев’янка (№ 6427-д-П1). Обґрунтувавши свій проект постанови Ю.Левченко зазначив, що цей закон "був ухвалений з грубим порушенням вимог Конституції України".

Проте в п'ятницю, 14 липня, Верховна Рада України відхилила обидва ці проекти постанов про скасування голосування по закон "Про Конституційний Суд".

Згідно з регламентом Верховної Ради, спікер парламенту не може підписати ухвалений закон, якщо зареєстровано проект постанови про скасування голосування за ним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА