10:18 15.09.2017

ППорошенко пропонує створити міжнародну групу друзів деокупації Криму; обговорить ініціативу на ГА ООН

2 хв читати
ППорошенко пропонує створити міжнародну групу друзів деокупації Криму; обговорить ініціативу на ГА ООН

Президент України Петро Порошенко ініціює створення міжнародної групи друзів деокупації Криму з метою координації спільних дій у цьому напрямі.

"Я хотів би запропонувати ідею створення міжнародної групи друзів деокупації Криму, щоб координувати спільні кроки та дії. І я планую обговорити цю ініціативу в деталях у Нью-Йорку на Генасамблеї ООН", - сказав він під час 14-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії "Чи став світ новим? І що це означає для України?" в Києві у п'ятницю.

П.Порошенко наголосив, що Україна виступає за мирне витіснення Росії з окупованого нею Криму.

За його словами, санкції проти РФ мають бути введені згідно з Мінськими домовленостями, а ціна агресії повинна вдарити по агресору.

"Санкції проти Росії мають бути впроваджені повністю за Мінськими домовленостями й відновлений повністю український суверенітет щодо Криму та Донбасу... Вони повинні повернути те, що незаконно забрали", - наголосив президент України.

На 14-у щорічну зустріч Ялтинської європейської стратегії (YES) у Києві зібралися десятки відомих світових політиків. Серед спікерів першого пленарного дня YES - віце-президент Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович; лауреат Нобелівської премії з економіки Пол Кругман; державний секретар США (2013-2017) Джон Керрі; прем'єр-міністр Великої Британії (2010-2016 рр.) Девід Кемерон; державний секретар США (2005-2009 рр.) Кондоліза Райс; президент Європейського банку реконструкції та розвитку Сума Чакрабарті; міністр оборони США (2006-2011) Роберт Гейтс; колишній спікер Палати представників Конгресу США Ньют Гінгріч; філософ і письменник Бернар-Анрі Леві; генеральний директор Vitol Ян Тейлор; член наглядової ради Інституту вивчення війни генерал Джек Кейн; екс-директор Агентства національної безпеки США Кіт Александер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА