13:49 05.10.2017

"Свобода" зібрала мітинг під Радою, протестуючи проти президентських законопроектів щодо Донбасу

2 хв читати
"Свобода" зібрала мітинг під Радою, протестуючи проти президентських законопроектів щодо Донбасу

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" ініціювала мітинг на площі Конституції під будівлею Верховної Ради на знак протесту проти ухвалення президентських законопроектів щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях і про створення умов для мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" наразі на площі перебувають від 200 до 300 осіб з прапорами і символікою "Свободи", "Національного корпусу", червоно-чорними прапорами. Учасники акції тримають плакати "Будапештський формат, а не мінські домовленості", "Вимога нації – «ні» капітуляції". Лунає патріотична музика.

"Люди зібралися біля Верховної Ради, щоб народні депутати не голосували за ці ганебні проекти", сказав агентству "Інтерфакс-Україна" позафракційний народний депутат Олег Осуховський (обирався за партійним списком "Свободи").

За його словами, "Свобода" не підтримує ці законопроекти. "Ми не можемо погодитися з законопроектами, які подав президент - про особливий статус, який був ухвалений ще в 2014 році ... І інший законопроект - це повна імплементація мінських домовленостей, чого ми не може дозволити, тому що терористам буде амністія, будуть вони мати якусь там народну міліцію, будуть делегувати депутатів до Верховної Ради України, а це неможливо: знищуватимуть українську мову, українську культуру на тих територіях і взагалі не буде ніякої межі", - пояснив О.Осуховський.

Він нагадав, що фракція "Свобода" в 2014 році не голосувала за закон про особливий статус. "Тоді фракція "Свобода" не голосувала, забрала картки, оскільки засідання відбувалося без журналістів, без дипломатів, ганебно. Цей закон було проголосовано, але зрозуміло що він не міг працювати, оскільки мінські угоди не виконуються, російські війська і далі атакують наші позиції і російські війська і далі присутні на Донбасі", - сказав депутат.

За словами О.Осуховського, в зв'язку з цим у жодному разі не можна підтримувати ці законопроекти.

Як повідомлялося, в середу у Верховній Раді України було зареєстровано два законопроекти авторства президента України Петра Порошенка, які були визначені як невідкладні: щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях (№7163) та "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей) (№7164).

У четвер Верховна Рада включила до порядку денного сесії президентські і альтернативні законопроекти щодо забезпечення суверенітету України над Донбасом і продовження особливого статусу в окремих районах Донецької і Луганської областей. Як зазначив голова Верховної Ради Андрій Парубій, ці законопроекти депутати розглянуть у четвер, 5 жовтня у другій половині дня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА