11:58 17.10.2017

Шимків констатував відсутність підтримки у нардепів скасування е-декларування для антикорупціонерів

2 хв читати
Шимків констатував відсутність підтримки у нардепів скасування е-декларування для антикорупціонерів

 Заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків констатував, що наразі серед народних депутатів немає підтримки президентських законопроектів №6674 і №6675 про публічну звітність громадських організацій, які передбачають скасування електронного декларування для членів антикорупційною неурядовою громадських організацій.

"Ми прекрасно розуміємо, що для того, щоб щось скасувати і отримати 226 голосів, необхідно запропонувати альтернативу, компроміс. Поки що під альтернативні пропозиції голоси збираються. На сьогодні цих голосів немає, тому що ні частина депутатів цього не хоче, ні громадянське суспільство", - сказав він на конференції у вівторок в Києві.

Д.Шимків також зазначив, що виступає за скасування е-декларування для антикорупціонерів, а такі правки в закон вважає "ганебними".

Під час дискусії з народним депутатом з фракції "Батьківщина" Іваном Крульком, автором законопроекту №6271, що передбачає виключно скасування е-декларування для НГО, Д.Шимків запропонував нардепам проголосувати за законопроект для скасування е-декларування, однак висловив сумніви, що у такої ініціативи буде підтримка.

"Я думаю, головне - розуміти, чи є сьогодні 226 голосів за навіть той законопроект, який поданий (І.Крульком - ІФ). Треба пробувати голосувати", - додав заступник голови АП.

Як повідомлялося, Верховна Рада 23 березня 2017 року 268 голосами схвалила закон №6172, яким звільнила військовослужбовців рядового, сержантського, старшинського складів, молодшого офіцерського складу від обов'язку подавати е-декларації, а також зобов'язала їх подавати "антикорупціонерів" (керівників, або членів вищого органу управління громадських об'єднань, які опікуються діяльністю з протидії корупції), членів громадських рад при державних органах, кандидатів на виборні посади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА