20:32 18.10.2017

Зустріч Порошенка з групою нардепів - учасників акції під Радою не відбулася

2 хв читати
Зустріч Порошенка з групою нардепів - учасників акції під Радою не відбулася

Група народних депутатів, що підтримують акцію протесту під Верховною Радою, не змогла зустрітися з президентом України Петром Порошенко.

"Президент не захотів зустрітися з представниками акції "Велика політична реформа". Разом зі мною прийшли Світлана Заліщук, Сергій Лещенко, Юрій Левченко та Юрій Дерев'янко. Президент вирішив, що він хоче зустрітися тільки з частиною нашої групи (крім Левченка і Дерев'янка), що для нас неприйнятно. Проте президенту вже відомо, з якою метою ми приходили", - повідомив народний депутат (фракція "Блок Петра Порошенка"), учасник акції протесту під Верховною Радою Мустафа Найєм на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в середу ввечері.

Покинувши будівлю Адміністрації президента України, М.Найєм розповів журналістам, що до депутатів вийшов заступник глави АП Віталій Ковальчук і сказав, що президент "хоче бачити трьох з них".

У свою чергу народний депутат Сергій Лещенко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук написав: "Перший заступник глави АП Віталій Ковальчук повідомив, що готовий прийняти тільки трьох депутатів - без Левченко і Дерев'янко. Я не бачу можливості участі в такій зустрічі без колег".

А С.Заліщук на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук поінформувала, що прибулі до АП нардепи передали В.Ковальчуку низку вимог.

"Президент не йде на діалог. Ми заздалегідь надіслали список учасників, але президент не захотів зустрічатися з двома з п'яти депутатів. Ми розцінюємо таку вибірковість некоректною по відношенню до організаторів акції, серед яких цілий ряд політичних сил і громадських середовищ. Тим не менше, ми передали список вимог заступнику голови адміністрації президента Віталію Ковальчуку", - написала вона.

За її словами, серед вимог - забезпечити мирну акцію і не допустити дестабілізації; подати якомога швидше проект закону про антикорупційний суд в парламент (а проект №6011 буде відкликаний); виконати обіцянки щодо голосування законів про обмеження депутатської недоторканності і виборчої реформи вже у четвер, 19 жовтня.
С.Заліщук заявила журналістам біля будівлі АП, що депутати попросили В.Ковальчука озвучити їх намір відкликати депутатський законопроект про Антикорупційний суд, що дасть можливість П.Порошенко внести свій варіант проекту закону.
М.Найєм в свою чергу підкреслив, що такий законопроект повинен враховувати рекомендації Венеціанської комісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА