19:15 25.10.2017

Саакашвілі отримав документи про позбавлення громадянства ще 2 жовтня

2 хв читати
Саакашвілі отримав документи про позбавлення громадянства ще 2 жовтня

В Адміністрації президента України спростовують заяву лідера партії "Рух нових сил", екс-голови Одеської обласної державної адміністрації, екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі про недавнє отримання ним документів про позбавлення громадянства і заявляють, що вони були отримані політиком 2 жовтня .
"М.Саакашвілі звернувся із запитом до АПУ 19 вересня 2017 року, відповідь на який був спрямований 29 вересня 2017 рекомендованим листом з повідомленням (номер відправлення: 0100154008076). Згадане відправлення, відповідно до повідомлення Укрпошти, було вручено 2 жовтня 2017 року. Таким чином, інформація, поширена сьогодні в засобах масової інформації М.Саакашвілі не відповідає дійсності ", - повідомили в прес-службі Адміністрації президента в середу у відповідь на запит агентства" Інтерфакс-Україна ".
Як повідомлялося, М.Саакашвілі заявив, що отримав документи від адміністрації президента України про позбавлення його громадянства і планує оскаржити це в суді. "Я йду в суд сьогодні чи завтра. Нарешті ми отримали документи від адміністрації президента з питань громадянства. І ми будемо оскаржувати позбавлення мене громадянства", - повідомив він біля будівлі Державної міграційної служби України в середу в Києві.
Як повідомлялося, в липні президент України Петро Порошенко позбавив М.Саакашвілі, який у той час знаходився за кордоном, українського громадянства.
10 вересня М.Саакашвілі перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прихильників, які фактично прорвали кордон.
Наприкінці вересня М.Саакашвілі отримав відповідь на свій запит від Адміністрації президента по документам щодо припинення його громадянства України - в АП просили почекати до 20 робочих днів з моменту подання запиту.
24 жовтня генпрокурор України Юрій Луценко заявив про те, що Державна міграційна служба відмовила в наданні М.Саакашвілі статусу біженця і, як наслідок, тепер "відсутні будь-які спеціальні обставини", які могли б унеможливити його депортацію або екстрадицію.
Сам лідер "Руху нових сил" у той день заявив, що не отримував відмови ДМС в наданні йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту. При цьому він повідомив, що отримав від цієї служби документ, в якому йому рекомендують додатково особисто звернутися в підрозділ по роботі з шукачами захисту територіального органу ДМС за місцем тимчасового перебування.
ДМС заявила, що є підстави для видворення з України М.Саакашвілі, так як він ігнорує питання врегулювання свого правового статусу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА