12:39 06.11.2017

Будь-які заяви про порушення законодавства під час передачі Roshen у "сліпий траст" є необґрунтованими домислами - І.Луценко

2 хв читати
Будь-які заяви про порушення законодавства під час передачі Roshen у "сліпий траст" є необґрунтованими домислами - І.Луценко

Представник президента у Верховній Раді, народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко заперечує спробу мінімізації податків як мету перебудови структури президентської кондитерської корпорації Roshen, переданої в "сліпий траст".

"Компанії міжнародної холдингової структури під час передачі компанії Roshen у "сліпий траст" не мали банківських рахунків. Будь-які заяви про порушення валютного законодавства або перерахування будь-яких готівкових коштів з України під час створення цієї структури є необґрунтованими домислами. Просимо дуже акуратно формулювати те, що було почуто і спотворено, перекручено (у журналістському розслідуванні - ІФ)", - сказала І.Луценко на засіданні погоджувальної ради парламенту в Києві в понеділок.

Парламентар наголосила, що для здійснення операції з передачі в "сліпий траст" компанії Roshen необхідно було створити міжнародну холдингову структуру.

"Ця міжнародна холдингова структура була налаштована на те, щоб уникнути подвійного оподаткування з тією метою, щоб усі податки повною мірою були сплачені саме в Україні, а не за кордоном", - пояснила представник президента.

"Створення цієї міжнародної холдингової структури було обов'язковим, тому що інакше, згідно з Гаазькою конвенцією 1985 року, не можна було передати в довірче управління Ротшильду - такі міжнародні умови, така міжнародна конвенція", - додала політик.

Корпорація Roshen входить до топ-30 найбільших виробників кондитерських виробів у світі. До неї входить Київська, Кременчуцька, дві Вінницькі кондитерські фабрики та Вінницький молочний завод (Україна); Клайпедська кондитерська фабрика (Литва) та фабрика BonbonettiChoco (Угорщина). Виробничу діяльність Липецької фабрики (РФ) було зупинено з 1 квітня 2017 року.

Згідно з підписаним Петром Порошенком в січні 2016 року договором, він передав свою 85-відсоткову часту в корпорації в незалежний сліпий траст(blind trust) компанії Rothschild Trust. Банк-управитель траста має також 4-річне доручення на переговори про продаж активів. Президентові корпорації Roshen В'ячеславу Москалевському належить 13% через інвестфонд "Кондитерінвест", ще чотирьом топ-менеджерам - по 0,5%.

5 листопада 2017 року було оприлюднено журналістське розслідування Центру розслідування корупції та організованої злочинності OCCRP та "Слідство-Інфо", згідно з яким метою перебудови структури президентської кондитерської корпорації Roshen і створення офшорних компаній була мінімізація податків, а не передача компанії в "сліпий траст".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА