09:43 07.11.2017

Скандал із Paradise Papers може стимулювати роботу в ЄС щодо заходів проти ухилення від податків

2 хв читати
Скандал із Paradise Papers може стимулювати роботу в ЄС щодо заходів проти ухилення від податків

Попри всю скандальність Paradise Papers ("райське досьє") ці викриття можуть сприяти прискоренню і вдосконаленню роботи над пропозиціями Єврокомісії щодо боротьби проти махінацій із податками, заявив член ЄК з економічних і фінансових питань, оподаткування і митниці П'єр Московісі.

"Цей новий скандал, як і завжди, коли трапляється скандал, одночасно є і поганою і гарною новиною", - сказав він на прес-конференції в Брюсселі ввечері в понеділок після засідання Єврогрупи - ради міністрів фінансів зони євро.

"Це погана новина, тому що вона доводить, що практики, спрямовані на ухилення від сплати податків, на шахрайство з податками або агресивну податкову оптимізацію, не вичерпалися, і все ще є підприємства або багаті приватні особи, готові багато на що, якщо не на все, щоб певною мірою уникнути податків або в рамках правил, або за межами цих рамок", - зазначив П.Московісі.

"І щоразу це хороша новина, - продовжив він, - тому що це стимул для Єврокомісії, звісно, і для держав-членів до того, щоб домагатися більшого. Держави ЄС усі поділяють ту мету, яка робить Європейський Союз лідером цієї боротьби за прозорість, проти шахрайства, проти ухилення від сплати податків, проти агресивної податкової оптимізації, які розмивають податкову базу".

За словами члена ЄК, це стимулює до продовження роботи над запропонованими Єврокомісією проектами.

Він вважає фундаментально важливим звернути увагу на посередників - банкірів, адвокатів, різні юридичні агентства, які розробляють і пропонують схеми ухилення від податків. Необхідно також терміново прискоритись у формуванні "чорного списку" країн і територій, що є "податковим раєм". Роботу над списком, як очікується, буде завершено до кінця 2017 року.

П.Московісі також наголосив на важливості "великої структурної пропозиції" Єврокомісії щодо консолідації країн ЄС у питанні недопущення корисливого використання різниці в податкових системах країн Союзу для приховання прибутку від податків і уникнення сплати ПДВ.

Наприкінці минулого тижня деякі ЗМІ опублікували добірку документів, що здобули назву Paradise Papers, де зібрано дані діяльності офшорних компаній. У матеріалах згадуються майже 130 політиків і знаменитостей, які, ймовірно, використовували такі компанії, щоб не платити податки на батьківщині. Зокрема, в документах трапляються згадки про членів адміністрації президента США, прем'єра Канади і про британський королівський двір.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА